Rajn: U iduće dvije godine ide aglomeracija, školska dvorana i promocija turističkih manifestacija

Prije dvije godine nezavisni Mario Rajn preuzeo je dužnost gradonačelnika Križevaca i sjeo u ured u Zakmardijevoj. Prošlo je jako brzo, rekao je uvjeren da je u tom vremenu napravljeno puno, ali dosta toga se još može napraviti.

– Apostrofiram da nastojimo obuhvatiti sve segmente života grada, od društvenog aspekta, preko asfaltiranja i rekonstrukcije cesta do stvaranja uvjeta za kapitalne projekte, poput aglomeracije – rekao je Rajn i dodao kako očekuje da će u sljedećoj godini početi radovi na izgradnji komunalne infrastrukture i nove vodoopskrbne mreže.

– Upravo u drugom dijelu mandata očekuju nas realizacije projekata koje smo pripremali ove dvije godine. Siguran sam da ćemo jednako nastaviti i u novom mandatnom razdoblju – otkrio je gradonačelnik. Spomenuo je dobivanje statusa Grada prijatelja djece, besplatne udžbenike, energetsku obnovu OŠ Vladimir Nazor i dječjeg vrtića te najavio da iduće godine počinje izgradnja nove sportske dvorane uz OŠ Ljudevita Modeca. Pohvalio se s deset kilometara moderniziranih i asfaltiranih cesta, posebno s Frankopanskom ulicom koja je za obnovom vapila desetljećima.

– Imamo mi još takvih projekata s kojima ćemo u sljedeće dvije godine ispraviti i realizirati mnoge povijesne nepravde i želje. Tu svakako mislim na izgradnju nadvožnjaka preko pruge u Bjelovarskoj ulici – najavio je Rajn. Ponovio je da grad želi postati energetski neovisan, smanjiti troškove za energente jer za to postoje i potencijali, od solarnih do geotermalnih i iskorištavanja biomase.

Pojasnio je da je upravo zbog projekta Healing Places, koji financira Europska unija i kojim će se istražiti bušotina tople vode, predložen rebalans proračuna.

Što se tiče otvaranja novih radnih mjesta i ulaganja u proizvodnju, rekao je da je Grad upravo sklopio ugovore s tri nova gospodarstvenika koji će otvoriti svoje pogone u poslovnoj zoni, no potencijal je puno veći.

Na kraju popisa ostvarenih projekata, ali i neispunjenih želja, Rajn je spomenuo turističke manifestacije koje je njegova administracija pokrenula, prije svega Advent, Gastrofest i Sajam cvijeća, koje će nastaviti graditi i razvijati i u godinama koje slijede.(GPP)

Vezano

Komentari su zatvoreni.