Započela s radom Jedinica prometne mladeži

Grad Križevci ove je godine u suradnji s Policijskom postajom Križevci i Instruktažnim centrom Križevci ponovno pokrenuo Jedinicu prometne mladeži. Jedinica je s radom započela jučer, u ponedjeljak 23. srpnja, pa ih je tom prigodom primio gradonačelnik Mario Rajn kako bi im zahvalio na uključivanju i uručio ugovore.

„Projekt Jedinice prometne mladeži je imao pauzu od skoro deset godina i meni je jako drago da smo ga ove godine vratili, prvenstveno zbog sigurnosnog aspekta grada s obzirom da smo prošle godine proglašeni petim najsigurnijim gradom. Htjeli bi biti još i više i siguran sam da ćete nam u tome i vi pomoći,“ istaknuo je gradonačelnik.

Ujedno je dodao kako je za Jedinicu prometne mladeži osigurano 25.000,00 kuna u Gradskom proračunu te zahvalio partnerima na ovom projektu.

Pripadnicama Jedinice prometne mladeži čestitke na odabiru i uključivanju uputio je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel dok je o lokacijama na kojima će Jedinica djelovati govorio pomoćnik načelnika Policijske postaje Križevci Krešimir Sokač istaknuvši kako je riječ o četiri raskrižja: Trg sv. Florijana – Ulica Petra Preradovićeva, Ulica Petra Zrinskog – Ulica Matije Gupca, Trg Silvije Strahimira Kranjčevića – Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog – Ulica Mojsija Baltića i Trg Antuna Nemčića – Trg Josipa Jurja Strossmayera.

Osnovna zadaća Jedinice je u sljedeća dva mjeseca pružiti pomoć građanima i regulirati promet, objasnio je Sokač.
Pripadnice Jedinice prometne mladeži su Jelena Mađar, Klaudija Horvat, Ema Ivanček, Karla Jakopović, Stela Panković, Vedrana Pomper, Zvjezdana Uzelac i Laura Vukelja, a ispred njih se obratila Jelena Mađar istaknuvši kako se odlučila uključiti u Jedinicu kako bi mogla pomoći građanima grada Križevaca u prometu.

Prijemu je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Vezano

Komentari su zatvoreni.