Tomislav Stipić novi šef županijskih liberala

Na konstituirajućoj sjednici Županijskog vijeća Hrvatske socijalno-liberalne stranke prošloga tjedna u Rasinji za predsjednika je izabran Tomislav Stipić iz Križevaca te potpredsjednici ogranka, Marija Zlatar iz Hlebina te Matija Rušak iz Koprivnice. Hrvatska socijalno-liberalna stranka nekad je u županiji bila druga stranka, imali su i gradonačelnika Koprivnice, saborskog zastupnika i visokopozicionirane članove. Pogrešne procjene i politika na nacionalnoj razini, doprinijele su eroziji lokalnih ogranaka, konstatirao je zatečeno stanje Tomislav Stipić.

– HSLS može zainteresirati pogotovo mlade ljude, kao i sve one kojima je dosta političke propagande koja svoju svrhu ispunjava isključivo za osobne interese. Mi želimo privući ljude kojima je interes prosperitet pojedinca, njegova sloboda i pitomo građansko društvo bez tenzija iz prošlosti – poručio je Stipić, inače stručnjak za poslovnu prodaju zaposlen u privatnoj firmi. Živi u Križevcima i otac je dvoje djece, a studirao je teologiju i filozofiju. Svjestan je činjenice da je njihovo biračko tijelo uspavano i više ne izlazi na izbore. Zalagat će se za smanjenje lokalne administracije, digitalizaciju i obilnije iskorištavanje EU fondove za razvoj lokalne infrastrukture.

– Županije sve više postaju tromi sustavi koji koče nove investicije i stvaranje novih dodanih vrijednosti, one su sve više samo protočni bojleri da bi novac stigao iz državne razine u općine i gradove – kaže predsjednik županijskog HSLS-a. O planovima za lokalne izbore još je rano govoriti, no za sada je namjera samostalno izaći na izbore na svim razinama.(GPP)

Vezano

Komentari su zatvoreni.