Rebalansom Proračun Grada Križevaca povećan za 18 milijuna kuna

U Velikoj gradskoj vijećnici Grada Križevaca u četvrtak, 13. lipnja održana je 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca.
Na dnevnom redu bilo je 19 točaka dnevnog reda, a među najvažnijima je svakako bilo donošenje Izmjena i dopuna Proračuna Grada Križevaca za 2019. godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu. Ovim Izmjenama Proračun je s prvotnih 91.232.915,00 kuna povećan na 110.083.555,13 kuna, a povećanje je pobliže pojasnio gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši kako se ovo povećanje uglavnom odnosi na odobrene projekte: „Unutra je povećanje stavke uređenja atletske staze na 1,4 milijun kuna u odnosu na prijašnjih 400 tisuća kuna. Riječ je o objedinjenoj javnoj nabavi i za rekonstrukciju atletske staze i za pomoćno igralište. Nakon provedene javne nabave što se tiče energetske obnove Dječjeg vrtića dobili smo veću vrijednost pa je povećana stavka. Odobren je Gradu projekt rekonstrukcije društvenog i vatrogasnog doma u Carevdaru u iznosu od 7,4 milijuna kuna, projekt rekonstrukcije vatrogasnog doma u Kloštru Vojakovačkom vrijedan 344 tisuće kuna, a isto tako tu nam je i projekt Healing Places koji smo dobili iz Interreg Central Europe.“


Od ostalih značajnijih točaka dnevnog reda bilo je donošenje Pravilnika o stipendiranju studenata s područja Grada Križevaca koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Ovo je prvi puta da će Grad Križevci nuditi studentima s prebivalištem u Križevcima stipendije kako bi ih se motiviralo da upišu studije za zanimanja iz kojih prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji nema evidentiranih prijavljenih osoba odnosno nedostaje radne snage. Natječaj za dodjelu stipendija bit će objavljen najkasnije do 15. rujna.
Donesena je i Odluka o imenovanju spomen obilježja braniteljima Miljenku Klobučaru i Mariju Jembreku „Križevački dragovoljci Domovinskog rata“ umjesto dosadašnjeg naziv kandelaber, a koji je predložila Gradska četvrt Donji grad.
Također, vijećnice i vijećnici jednoglasno su donijeli Odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.