Potpisan ugovor o funkcionalnoj integraciji županijskih zdravstvenih ustanova radi organiziranja obavljanja djelatnosti hitne medicine

U prostorijama Županijske uprave, u petak 14. lipnja, ravnatelji Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ potpisali su Ugovor o funkcionalnoj integraciji zdravstvenih ustanova radi organiziranja obavljanja  djelatnosti hitne medicine.

Ugovor je potpisan Sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i Odluci Županijske skupštine, a njime će se omogućiti suradnja zdravstvenih ustanova  u cilju organiziranja i  djelotvornijeg obavljanja djelatnosti hitne medicine u Županiji te otvoriti mogućnost  zdravstvenim  radnicima, prije svega liječnicima, jedne zdravstvene ustanove, da  pod određenim uvjetima, rade  u drugoj zdravstvenoj ustanovi .

Potpisivanju ugovora prisustvovali ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije i koordinatorica projekta Mirjana Hanžeković, ravnateljica županijskog Doma zdravlja Marija Krajina, ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić, zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Ravnateljica Hanžeković pojasnila je kako će temeljem Ugovora Zavod za hitnu medicinu, prema ukazanoj potrebi, biti moguće organizirati dolazak i rad liječnika iz druge zdravstvene ustanove u Zavod hitne medicine i na taj način osigurati pravovremeno i kvalitetno zbrinjavanje hitnih pacijenata.

Ovim Ugovorom željeli smo ojačati zdravstvenu zaštitu pacijentima u slučaju odlaska liječnika ili privremenog nedostataka kadra te pojačati suradnju koju smo ranije definirali ugovorima o poslovnoj suradnji u zdravstvenim ustanovama. U slučajevima nedostatka kadra dopunskim radom smo i ranije organizirali rad liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika u pojedinoj ustanovi, a ovo je potvrda naše prijašnje suradnje. Funkcionalnom integracijom pokušat ćemo sklopiti posebne ugovore s liječnicima opće medicine kako bi, u slučajevima kad timovi hitne medicinske službe budu na terenu, a u ambulantu dođe hitni pacijent, mogli pomoći u brzim i adekvatnim zbrinjavanjem. Integracija je bila i naša obaveza prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti koju smo ispunili pravno i u rokovima te vjerujem kako zdravstveni sustava u Koprivničko križevačkoj županiji neće imati nikakvih problema“, kazala je ravnateljica Hanžeković.

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora izrazio je i zamjenik Ljubić koji je naglasio kako je jedan od prioriteta Županije ulaganja u zdravstveni  sustav.

Kao što smo najavili, ova je godina obilježena ulaganjima u zdravstveni sektor. Projektom POZDRAV osigurali smo preko osam milijuna kuna za primarnu zdravstvenu zaštitu, kompletno smo obnovili vozni park Zavoda za hitnu medicinu, nastavljamo s projektom specijalističko-konzilijarne zaštite u Križevcima i Đurđevcu, a svakako treba izdvojiti i 47 milijuna kuna vrijedan projekt dnevne bolnice u koprivničkoj Općoj bolnici. Današnje potpisivanje Ugovora o funkcionalnoj integraciji zdravstvenih ustanova doprinijet će poboljšanju kvalitete zdravstvenog sustava i sigurnosti građana kojima ćemo biti na još većoj usluzi.“, zaključio je zamjenik Ljubić.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.