U srijedu koncert Laure Vadjon i Pavla Mašića

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima poziva na koncert vrhunskih hrvatskih glazbenika – violinistice Laure Vadjon i orguljaša Pavla Mašića u srijedu, 5. lipnja 2019. u 19.30  u konkatedralu Svetoga Križa. Na repertoaru su djela Franje Dugana, Darija Castella, Johanna Heinricha Schmelzera i Arcangella Corellija.

Laura Vadjon prva je hrvatska umjetnica na baroknoj violini te jedna od začetnica novih stilskih kretanja i vodeće ime na području reprodukcije glazbe starih epoha u Hrvatskoj. Ravnateljica je i koncertna majstorica Hrvatskog baroknog ansambla s kojim od 1999. godine ostvaruje iznimne uspjehe u Hrvatskoj i inozemstvu, donoseći na pozornice brojne hrvatske praizvedbe djela zaboravljenih skladatelja kao i velikana razdoblja glazbenog baroka i klasike.

Pavao Mašić, dobitnik nagrade Grand Prix Bach i nagrade publike na Bachovom natjecanju orguljaša u Lausanni (2006.), razvija uspješnu karijeru koncertnog orguljaša i čembalista. Kao glavni orguljaš crkve sv. Marka na Gornjem gradu u Zagrebu, Mašić nastavlja bogatu tradiciju sviranja orgulja koja se u toj povijesnoj crkvi kontinuirano bilježi još od 1359. Usporedno djeluje u zvanju izvanrednog profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje razvija široku pedagošku djelatnost.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.