Održana prezentacija Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Pridruži se – aktivni u mirovini“

U prostorima Županije uprave PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije održala je prezentaciju Otvorenog poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“  – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, koji je objavilo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. Navedeni Poziv financira se u okviru Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine.

Prezentaciji su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar koji je ujedno i predsjednik županijskog Savjeta umirovljenika i osoba starije životne dobi te predstavnici općina i udruga s područja Županije.

Zamjenik Ljubić zahvalio je svima na dolasku te pozvao udruge i jedinice lokalne samouprave da koriste usluge Razvojne agencije PORA-e u prijavi projekata na spomenuti Poziv, a zatim se prisutnima obratila ravnateljica PORA-e Melita Birčić koja je izrazila zadovoljstvo odazivom na prezentaciju Poziva.

Nakon toga održana je prezentacija Poziva „Pridruži se – Aktivni u mirovini“, čiji je cilj jačanje organizacija civilnoga društva u području aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika, a prihvatljivi prijavitelji ovog Poziva su organizacije civilnoga društva s pravnim statusom: udruge, zaklade, pravne osobe vjerske zajednice i umjetničke organizacije.

Za ovaj Poziv na raspolaganju je ukupno 100 milijuna kuna. Najniži iznos potpore je 500 tisuća kuna, dok je najviši iznos potpore 2 milijuna kuna, a intenzitet potpore je 100%. Podnošenje projektnih prijava bit će moguće od 14. lipnja 2019. godine, a rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2019. godine. Nakon prezentacije detaljnije se razgovaralo o navedenom Pozivu te su sudionici mogli postavljati pitanja.

Prezentacija Poziva dostupna je OVDJE.

Za sve daljnje informacije obratite se u Razvojnu agenciju PORU KKŽ, na broj telefona 621-978 ili e-mail:info@pora.com.hr.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.