Udruga “Maslačak” Križevci partner u još jednom EU projektu

U petak, 17. svibnja, u Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je početna konferencija projekta “Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko- križevačkoj županiji”. Konferenciji su prisustvovali članovi Udruga “Mali princ” Đurđevac, “Latice” Koprivnica i “Maslačak” Križevci, osobni asistenti zaposleni na projektu, korisnici usluge osobne asistencije, predstavnice Centra za socijalnu skrb, predstavnice Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Osnovne škole Grgura Karlovčana, predstavnici lokalne uprave i samouprave odnosno grada Đurđevca i Koprivničko- križevačke županije.

Konferenciju je vodila zaposlenica Udruge “Mali princ”, Marina Gregurek. Prisutnima su se obratili: Kristinka Štefan, predsjednica Udruge “Mali princ”, Hrvoje Janči, gradonačelnik grada Đurđevca, Ratimir Ljubić, dožupan Koprivničko- križevačke županije te Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca. Nakon pozdravnih govora, voditeljica projekta i koordinatorica osobnih asistenata, Iva Avirović, predstavila je projekt prisutnima prezentacijom.

Nakon toga su svoje dojmove vezane za projekt ispričale predsjednica Udruge “Maslačak” i majka korisnice usluge osobne asistencije Tamara Premuš te osobna asistentica zaposlena na projektu Sanda Međurečan-Šimunić. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta je 1.331.435,28 kuna, a traje od 20.3.2019. do 20.3.2021. Nositelj je Udruga “Mali princ” Đurđevac, a partneri Udruga “Latice” Koprivnica i Udruga “Maslačak” Križevci.

Roditelji osoba s intelektualnim teškoćama za svoju djecu brinu sa puno pažnje, ljubavi, ali i uz puno neprospavanih noći i strepnje što donosi sutra. Kroz ovaj projekt roditelji 6 članova Udruge “Maslačak” te po dva člana iz Udruge “Latice” i “Mali princ” dobili su podršku osobnih asistenata u svakodnevnoj skrbi za bolje sutra njihove djece.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.