Završena energetska obnova Osnovne škole „Vladimir Nazor“

U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Križevci održana je završna konferencija projekta energetske obnove ove škole. Riječ je o projektu vrijednom 10.325.462,28 kuna kojim je postavljena toplinska izolacija, prozori, LED rasvjeta i solarni paneli za grijanje tople vode, a čime će se ostvariti ušteda od 58% u toplinskoj energiji i ušteda od 28% u smanjenju emisije ugljikovodičnog dioksida.

Prilikom završne konferencije svoje zadovoljstvo novim izgledom škole istaknuo je ravnatelj Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Igor Brkić istaknuvši: „Kroz ovih sedam mjeseci smo kompletno obnovili i staru i novu školu. Radovi još nisu gotovi. Zahvaljujući gradu obnovit ćemo fasadu na staroj školi koje nije bila dio projekta.”

Naglasio je kako je projekt energetske obnove sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s iznosom od 5.107.997,97 kuna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s iznosom od 2.355.834,31 kuna te Grad Križevci s iznosom od 2.861.630,00 kuna.

Okupljene učitelje, ravnatelje škola i ostale uzvanike pozdravio je i gradonačelnik Mario Rajn naglasivši: „Ulaganje u Osnovnu školu Vladimir Nazor dio je naših obveza koje smo preuzeli kao Grad – prijatelj djece, ali i kao odgovorna Uprava koja mora stajati iza ustanova kojima je osnivač.”

Ujedno je zahvalio svima koji su radili na projektu i pomagali, a posebno voditeljici Energetskog ureda Grada Križevaca Ljiljani Stojsavljević-Križan, izvođaču radova tvrtki Radnik d.d. i nadzornom inženjeru Marku Kašiku.

Drago mi je da je projekt uspješno završen. Mislim da je standard koji je postavljen prigodom izvedbe i rekonstrukcije obnove ove škole zaista visok i uzoran te na ponos županije i grada,“ zaključio je gradonačelnik Rajn i najavio kako već ove godine kreće energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Križevci.

Ispred tvrtke Radnik d.d. kao izvođača radova obratio se Ivan Knok koji je zahvalio učiteljima i učenicima na strpljenju koje su pokazali tijekom radova: „Svaka vam čast što ste nas, kao građevinare, “trpjeli” ovih sedam mjeseci. Nije bilo lako raditi u nastavnom programu koji ste imali i surađivati s našim građevinarima.“

Također, uputio je zahvalu svima koji su sudjelovali u provedbi projekta te naglasio kako je na ovom projektu bilo angažirano nekoliko tvrtki, obrtnika i poduzetnika iz Križevaca. Iako je energetska obnova škole dovršena, Grad Križevci financirat će obnovu fasade na zgradi stare škole koja nije bila obuhvaćena ovim projektom, a sve kako bi se škola kompletno obnovila.

Vezano

Komentari su zatvoreni.