Potpisani ugovori s udrugama o financiranju projekata i programa

U Velikoj gradskoj vijećnici Grada Križevaca jučer, 6. svibnja upriličeno je potpisivanje ugovora s predstavnicima udruga o financiranju njihovih projekata/programa. Riječ je o odobrenim sredstvima putem Javnog natječaja za financiranje programa/projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge, a koji je bio objavljen 24. prosinca 2018. godine.

Okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji im je čestitao na uspješnim prijavama i poželio uspješnu provedbu projekata nakon čega je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel pojasnio kako se dobivena financijska sredstva moraju namjenski utrošiti što će udruge morati opravdati podnošenjem opisnih i financijskih izvješća te popratnom dokumentacijom.

Ove godine, sredstva za financiranje programa i projekata uvećana su u odnosu na prijašnje godine na 535.000,00 kuna kako bi se omogućilo sufinanciranje provedbe što većeg broja programa i projekata udruga koje djeluju na području Križevaca. Tako je udrugama iz područja kulture dodijeljeno 336.600,00 kuna, udrugama iz područja sporta i rekreacije 20.000,00 kuna, a udrugama iz područja socijalne skrbi, zdravstva i humanitarnih djelatnosti 170.000,00 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.