Aktivnosti u sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail

 

U tijeku je provedba trogodišnjeg Projekta Amazon of Europe Bike Trail financiranog iz programa Interreg Danube, koji povezuje 5 država (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Srbija), 15 projektnih partnera, 10 pridruženih partnera i naravno 3 rijeke (Mura, Drava Dunav), koje su najvažnija poveznica svih navedenih dionika i aktivnosti vezanih uz sam Projekt s ciljem razvoja jedinstvenog turističkog proizvoda.

Osim turističkog proizvoda, Projekt utječe na poboljšanje suradnje među regijama pridonoseći njegovoj  održivoj mobilnosti duž budućeg UNESCO-vog prekograničnog rezervata biosfere „Mura-Drava-Dunav“ (TBR MDD),  kao održive ekoturističke makro destinacije koja objedinjuje 5 država i koja će u budućnosti podržavati projekte povezane sa zaštitom prirode na tom području. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.176.000,00 eura. Ovo je jedan od najljepših i najčišćih riječnih krajolika u Europi i prava je riznica biološke raznolikosti. Također je okružen i bogatom kulturnom baštinom te predstavlja savršeno mjesto za biciklističku avanturu. Postojeće biciklističke staze, čija ukupna dužina kroz svih 5 država iznosi preko 1000km, bit će povezane i opremljene odgovarajućom infrastrukturom (odmarališta, info točke), duž obala unutar planiranog prekograničnog rezervata biosfere „Mura-Drava-Dunav“. U suradnji s turističkim organizacijama, pružateljima usluga, općinama i drugim institucijama, Amazon of Europe Bike Trail otvoren je, osim za bicikliste,  i za sve ostale posjetitelje kojima nudi spektakularne prirodne krajolike i mogućnosti za razne aktivnosti u slobodno vrijeme, što ga čini izvrsnim odredištem za sve ljubitelje prirode.

Svakako pogledajte kratki video o projektu na YouTube-u s prekrasnim fotografijama prirode koje će vam pobliže dočarati ljepotu krajolika kojim staze prolaze i nadamo se potaknuti želju za dolaskom i boravkom u ovom lijepom okruženju:

Novosti o projektu možete pratiti putem OVOG linka na newsletter projekta kao i putem Facebook stranice.

Informirajte se o ovom projektu na njegovoj web stranici:

http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/amazon-of-europe-bike-trail

odnosno na YouTube kanalu https://www.youtube.com/channel/UC9WifpiHbmH_aJIV166nfow

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.