Uz bogat program proslavljen Dan Općine Sokolovac

Povodom proslave Dana Općine Sokolovac, u petak, 26. travnja održana su brojna događanja za mještane i njihove goste. Program je započeo polaganjem vijenaca na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima kod kapelice na Bilu, a vijenci su položeni i na spomen obilježja u Sokolovcu. Nakon toga, obišli su se radovi na vrtiću s jaslicama, a otvorena je i samostalna izložba likovnih radova slikara Zdravka Saboleka u galeriji Sokolovac.

Centralni dio proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec koji je zahvalio svima koji su doprinijeli radu Općine, dok se načelnik Vlado Bakšaj osvrnuo na projekte koji su realizirani u proteklom razdoblju, s naglaskom na izgradnju dječjeg vrtića i projekte prometne infrastrukture.

Naša Općina je velika i broji 32 naselja, a kako bi uspjeli ostvariti sve naše planove ključna nam je suradnja sa Županijom, čijim predstavnicima ovom prilikom zahvaljujem. Obzirom na važnost demografije, privodimo kraju projekt izgradnje dječjeg vrtića, ovo je treća faza vrijedna 2,7 milijuna kuna, a nadamo se kako ćemo uskoro pokrenuti i četvrtu fazu. Moramo se pohvaliti kako smo asfaltirali sedam kilometara cesta, ove godine planiramo još 3,5, a radili smo i na društvenim domovima te pomagali svim udrugama i studentima. Od planova za budućnost mogu izdvojiti gradnju dvije mrtvačnice, obnovu stolarije u društvenim domovima, kao i sve ono što je važno za našu zajednicu.“, dodao je načelnik Bakšaj te posebno zahvalio Udruzi žena „Mak“ Velika Mučna na doprinosu proslavi.

U svom obraćanju, župan je izrazio zadovoljstvo napretkom i ubrzanim razvojem Općine te kazao: „U ovoj se proslavi osjeti mnogo pozitivnih emocija te na tome zahvaljujem domaćinima. Ova je Općina jedna od onih koje izuzetno dobro surađuju sa Županijom i to se vidi po brojnim projektima koje je načelnik spomenuo, a pohvaljujem i dobru suradnju s Osnovnom školom Sokolovac. Vesele nas svi uspjesi Općine, a Županija će vam i nadalje biti na raspolaganju za potrebnu pomoć, s ciljem ravnomjernog razvoja. Od srca vam čestitam Dan Općine i želim još mnogo uspješnih projekata.“

Prigodnim riječima obratili su se i saborski zastupnik Damir Felak, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković te ravnatelj Osnovne škole Sokolovac Saša Korkut, dok su poseban doprinos svečanosti dali učenici Osnovne škole Sokolovac svojim kulturno-umjetničkim programom i predstavljanjem aktivnosti.

Sjednici je prisustvovala i mađarska delegacija Općine Böhönye, s kojom Općina Sokolovac ima potpisan Sporazum o suradnji, na čelu s načelnicom Općine Zsoldos Mártom Piroskom, brojni predstavnici jedinica lokalne samouprave te drugi gosti.

Služba ureda župana

Vezano

Komentari su zatvoreni.