Kalnik dobiva još jednog poglavicu

Foto: Mladen Kešer

Krajem kolovoza Kalnik bi trebao dobiti novu turističku atrakciju – Winnetou selo. Drvenu kuću, vjetrenjaču i čitavo imanje uređuje udruga Potkalnički konjari i dio je prave originalne scenografije sa snimanja remakea kultnih filmova o indijanskom poglavici iz plemena Apača Winnetou i njegovom prijatelju Old Shatterhandu.

– Ova kuća je bila baš od Old Shatterhanda. Pred njom je u filmu ubijen Winnetou – ispričao je predsjednik udruge Marijan Hlebić koji je sa svojim konjarima sudjelovao u snimanju filma. Trilogija prema knjigama Karla Maya snimana je prije četiri godine na više lokacija u Hrvatskoj, kao i prva verzija prije više od 50 godina. Potkalnički konjari rastavili su i dovezli na Kalnik kuću i vjetrenjaču. Imanje uređuju od prošle godine, gotovo svakog vikenda.

– Vjetrenjača je već gotova. Sad su na redu završni radovi na kući. Evo, baš smo oblagali daske blatom. Uvijek nas dođe 30 do 40, to su prave radne akcije, a puno nam pomaže i načelnik Kalnika Mladen Kešer – priča Hlebić i dodaje kako je u čitavo imanje utrošeno puno volonterskog rada. Od projekta će zasigurno koristi imati i Općina Kalnik.

– Winnetuovo imanje bit će dio turističke ponude našeg kraja i siguran sam da će privući brojne posjetitelje – poručio je Kešer.

Otvorenje imanja planirano je za zadnji vikend u kolovozu, a na svečanost će doći i članovi glumačke ekipe i kaskaderi glavnih junaka.(GPP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.