Popularni Elemental zaključit će križevačku rođendansku proslavu

Počelo je obilježavanje Dana grada i to likovnom kolonijom na kojoj su sudjelovali brojni slikari iz Hrvatske i Slovenije. Slikali su vedute Križevaca koje će biti predstavljene javnosti na Dan grada, 24. travnja u sklopu Memorijala Marcela Jelaka, izložbe na otvorenom koju Križevački likovni klub tradicionalno organizira u spomen na poznatog križevačkog slikara.

Program proslave Dana grada nudi izložbe Igora Brkića te radova članova Zajednice tehničke kulture, radionicu izrade lutaka, Susret dječjeg dječjega duhovnog stvaralaštva, promocija slikovnice Priča o Križevcima te predstave i brojne sportske aktivnosti. Uskrsni ponedjeljak rezerviran je za biciklijadu koju organiziraju Auto-moto klub Križevci i Križevačka udruga biciklista, a pedalirat će se od Strossmayerovog trga do Dubovca, a Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo Lipa građane Križevaca i ove godine poziva na Đurđevo pod lipom 23. travnja.

Dan grada od jutra počinje natjecanjem u kuhanju fiša, nagradnom igrom u kojoj križevački poduzetnici, obrtnici i Grad daruju građane, sportskim i zabavnim programom za vrtićance i učenike, nastavlja se rezanjem slavljeničke torte na gradskome trgu i svečanom dodjelom gradskih priznanja. Slavlje završava koncertom grupe Elemental, a program rođendana grada traje do 1. svibnja kada starta 10. jubilarni Županijski polumaraton Križevci – Kalnik.(GPP)

Vezano

Komentari su zatvoreni.