Održana predstava „Boris slavi rođendan“ u sklopu projekta „I ja odvajam!“

Dana 12. travnja 2019. godine održana je predstava „Boris slavi rođendan“ u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci u sklopu projekta „I ja odvajam!“ (Ref. broj KK.06.3.1.07.0034) kojeg provodi Grad Križevci, sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europske Unije, Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Predstavi su prisustvovala djeca predškolske dobi iz Dječjeg vrtića Križevci te djeca nižih razreda križevačkih osnovnih škola koja su imala prilike upoznati Borisa, njegovu obitelj i obitelj Kantić te naučiti sve tajne odvajanja i recikliranja otpada u gradu. Kako jedna obitelj prilikom organizacije proslave rođendana može doprinijeti očuvanja okoliša djeca su naučila na zabavan način kroz smijeh i igru.

„I ja odvajam!“ je projekt kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnoj upotrebi predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište „Ivančino brdo“ u Križevcima.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 85% odnosno 465.244,71 kuna je sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

Vezano

Komentari su zatvoreni.