U tijeku su radovi na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole „Vladimir Nazor“

Gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, ravnatelj Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Igor Brkić i predstavnici izvođača radova, obišli su u četvrtak, 27. prosinca radove na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole „Vladimir Nazor“.

Radovi na energetskoj obnovi su u punom jeku, postavlja se toplinska izolacija, mijenja se stolarija i postavlja led rasvjeta, a sve u cilju postizanja uštede od 58% posto u toplinskoj energiji i uštede od 28% u smanjenju emisije ugljikovodičnog dioksida.

Ukupna vrijednost projekta je 10.020.152,33 kuna od čega je 5.108.997,97 kuna osigurano preko Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja kao posredničkog tijela, 2.355.834,31 kuna preko Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, a 2.556.320,05 kuna su sredstva Grada Križevaca.

Prilikom obilaska radova gradonačelnik Mario Rajn još je jednom naglasio usmjerenost prema poboljšavanju uvjeta u školama: „Poboljšavamo uvjete svim našim osnovnoškolcima, a što se tiče Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u 2018. godini ovo je kapitalni projekt. Naravno da nas očekuju daljnje investicije i u drugim školama, ali isto tako i u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“.

Ravnatelj Brkić istaknuo je da je ovo prva takva rekonstrukcija nakon 30 godina, a s obzirom na obuhvat radova povratak učenika s zimskih praznika bit će odgođen za tjedan dana. „Škola će na kraju energetske obnove biti bolje i ugodnije mjesto za radit i za našu djecu, a upravo to je i svrha ove obnove,“ istaknuo je ravnatelj škole.

O napretku radova govorio je glavni inženjer gradilišta Mladen Hermanović: „Završena je montaža vanjskih drvenih prozora, iznutra se radi poboljšanje ovojnice s obzirom da je objekt pod zaštitom, rade se elektroinstalacije, nove instalacije u sanitarnim čvorovima i počelo se s montažom knaufa.“

Vezano

Komentari su zatvoreni.