Iz sporazuma za Sjever Hrvatske 10 milijuna eura dvorcu u Rasinji

Krenuli su radovi na brzoj cesti od Križevaca prema Kloštru Vojakovačkom, a i preostala 24 kilometra do Koprivnice će također biti realizirana, najavio je premijer Andrej Plenković u petak u Koprivnici na sastanku ministara sa županima pet sjeverozapadnih županija koji su uključeni u Razvojni sporazumu za Sjever Hrvatske.

„Nadamo se da će se dionica završiti u predviđenom roku te da će se projekt brze ceste sukladno najavama po završetku dionice do Kloštra Vojakovačkog odmah nastaviti prema Koprivnici. Idejno rješenje i studija utjecaja na okoliš su prihvaćeni, a izrađeni su i geotehnički istražni radovi za idejne projekte na toj dionici. Ovom kraju, u kojem su smješteni važni gospodarski subjekti od nacionalnog značaja, to je iznimno potrebno, stoga apeliram na sve ključne dionike da maksimalno ulože napore i ubrzaju procese kako bi središte županije bilo konačno adekvatno povezano s ostatkom Hrvatske“, poručio je župan Darko Koren.

Razvojni sporazum Sjever obuhvaća četrdesetak projekata, među njima šest iz Koprivničko-križevačke županije. Na svečanosti u Koprivnici dodijeljene su prve odluke o financiranju tih projekata, a iz naše županije odobreno je 10 milijuna eura za revitalizaciju dvorca Inkey u Rasinji, kojom se planira zaštiti kulturno dobro i razviti turističku ponudu ovog kraja. Što se tiče križevačkog područja, prijavljen je projekt terminala za kombinirani transport.  

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.