U četvrtak tribina 15. Culture Shocka o arheološkom nalazištu Osijek Vojakovački-Mihalj

Institut za arheologiju je 2018. godine proveo arheološka iskopavanja nalazišta Osijek Vojakovački – Mihalj, kojima su prethodila geofizička istraživanja 2017. godine. Arheološkim istraživanjem obuhvaćeni su ključni dijelovi mihaljskog arheološkog kompleksa – drveno-zemljana utvrda, kamena crkva i kamena utvrđena kuća. Riječ je o objektima iz razvijenog i kasnog srednjeg vijeka, no istraživanja su pokazala da je ova pozicija bila korištena već u mlađem željeznom dobu.

Poznati povijesni izvori ne pružaju neposredne podatke o ovom izuzetno zanimljivom lokalitetu, smještenome u istočnom potkalničkom kraju u kojem su tijekom srednjega vijeka bili prisutni razni crkveni i viteški redovi i gdje su međašili razni plemićki posjedi.

Stoga dođite na tribinu 15. Culture Shock Festivala u četvrtak, 11. travnja 2019. u multimedijsku dvoranu Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci, s početkom u 19:30 sati, na kojoj će o “Tragovima prošlosti: arheološko nalazište Osijek Vojakovački-Mihalj u svome srednjovjekovnome okružju” pričati dr. sc. Tatjana Tkalčec iz zagrebačkog Instituta za arheologiju. Moderator tribine je dr. sc. Ivan Peklić, a ulazak je slobodan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.