Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1199

Završetak predavanja prof.dr.sc. Ivice Puljaka 15. ožujka u Klubu kulture, odgovor na pitanje Kamo idemo? (foto Martin Vujić)
0

 

Završetak predavanja prof.dr.sc. Ivice Puljaka 15. ožujka u Klubu kulture, odgovor na pitanje Kamo idemo? (foto Martin Vujić)

 

U Klubu kulture u Križevcima u okviru 14. Culture Shock Festivala 15. ožujka prof.dr.sc. Ivica Puljak, poznati popularizator znanosti održao je predavanje i tribinu pod naslovom Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo? Na redu je odgovor na treće, posljednje pitanje, Kamo idemo? Traje dvadeset minuta.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Tko vjeruje u rode još Nade Mihoković Kumrić, knjiga za mlade je Marama s bubamarama Sonje Smolec, na odjelu beletristike Noć pribadača Santiaga Roncagliola, te na stručno-znanstvenom odjelu Novi sultan: Erdogan i kriza suvremene Turske Sonera Çagaptaya. Najavit ćemo i događaje u knjižnici u sljedećih tjedan dana.

U Vijestima Krugova govorimo o otvorenju prvog muzeja selfieja, o operi za bebe u Metropolitan operi u New Yorku, o edukacijskom centru Svijet gljiva u zagrebačkom Muzeju gljiva, o tradiciji bokeljskih Hrvata koja je kandidirana za popis svjetske nematerijalne baštine, o programima na 14. Culture Shock Festivalu do sljedećega ponedjeljka.

Na današnji datum rođeni su Menci Klement Crnčić, Marlon Brando, Alec Baldwin, Eddie Murphy; George Washington je položio zakletvu, proradio je Pony Express, ubijen je Jesse James, Staljin je naslijedio Lenjina, počeo se provoditi Marshallov plan, nekoliko je značajnih događaja na području informatike i telekomunikacija, Bobby Fischer je predao naslov svjetskog prvaka u šahu Anatoliju Karpovu, TGV vlak postavio je novi svjetski brzinski rekord. Umrli su Bartolomé Esteban Murillo, Sarah Vaughan, Graham Greene…

U Svemirskom kutku riječ je o novostima u astronomiji i astronautici (izdvajamo pad kineske letjelice iz orbite u ocean), te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima pitamo treba li kokošja jaja prije konzumacije čuvati u hladnjaku, a završavamo s nekoliko misli o istini i laži.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Alessandra Stradelle, Johannesa Brahmsa, Doris Day, Tonyja Orlanda, Đorđa Balaševića te grupa Ogenj i Churchill.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1199 emitira se u utorak, 3. travnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 7. travnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Možda vam se svidi

Komentiraj

Budi prvi komentator! (nakon upisa komentara provjerite email i slijedite upute)

avatar
3000
  Subscribe  
Obavijesti me o