Novi dječji vrtić u Sokolovcu počinje s radom već od jeseni

Foto: I. Brkić

Prođe li sve prema planu, u Sokolovcu bi već od jeseni mogao početi s radom dječji vrtić, najavio je načelnik općine Vlado Bakšaj. Započela je treća faza radova na dječjem vrtiću i jaslicama vrijedna 2,7 milijuna kuna.

– Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sudjeluje u financiranju s 1,7 milijuna kuna, a ostatak je osiguran iz općinskog proračuna – rekao je Bakšaj. Trenutačno se uređuje unutrašnjost zgrade, struja, podovi i pločice te dio prilaznih puteva.

– Za zadnju etapu radova ostaje još hortikulturno uređenje okoliša i opremanje dječjeg igrališta. Ako će radovi ići kako smo planirali, u sljedećoj pedagoškoj godini upisat ćemo prve polaznike vrtića i jaslica – nada se načelnik.

Zgrada budućeg vrtića nalazi se uz školu i ima 460 četvornih metara iskoristivog prostora u koji će se smjestiti dvije vrtićke i jedna jaslička skupina. Inače, ovom vrtiću gravitira stotinjak djece, no dio ih već polazi koprivničke vrtiće jer su im bliže.

– Roditeljima iz rubnih dijelova općine bliže je voziti djecu u Koprivnicu, pogotovo ako tamo putuju na posao. No mi ćemo i dalje sufinancirati svako dijete s tisuću kuna, bez obzira polazi li vrtić u Koprivnici ili ovaj u Sokolovcu – kaže Bakšaj i dodaje da još nije određena cijena koju će roditelji plaćati za boravak djece u novom vrtiću.

Izgradnja dječjeg vrtića veliki je napredak u razvoju općine, doprinijet će socijalizaciji djece, ali i povećati kvalitetu života u Sokolovcu.(GPP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.