Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije održala redovnu godišnju skupštinu

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u četvrtak, 4. travnja u prostorijama Doma za starije i nemoćne održala je redovnu godišnju skupštinu, kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predsjednik Udruge Ivica Ferenčić pozdravio je prisutne i otvorio Skupštinu te zahvalio Županiji na dugogodišnjoj podršci i suradnji, a Skupštini je, uz članove, prisustvovala i tajnica Udruge Maja Koren Golub. Među projektima koje provode, članovima Udruge iznimno su važne asistentice koje im pomažu u svakodnevnim aktivnostima, obzirom da im je teško ili gotovo nemoguće sudjelovati u prometu, a ponose se i svojim čitateljskim klubom koji okuplja sve veći broj članova. Još jedan važan projekt su zvučne novine Glas Podravine, a Udruga je prva u Hrvatskoj pokrenula takav projekt kako bi omogućila da do njezinih korisnika dođu informacije iz njihove lokalne zajednice. Brojne pozitivne reakcije pokazuju kako se treba nastaviti s takvom praksom, a zvučne novine nalaze se i u knjižnicama u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima, gdje ih svi zainteresirani mogu doći poslušati.

Zamjenik Ljubić pohvalio je Udrugu na brojnim aktivnostima koje provode sa svrhom poboljšanja kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba te im je poručio kako će im Županija i nadalje pružati podršku, kako u financijskom, tako i u svakom drugom smislu. Na Skupštini je usvojeno Izvješće o radu Udruge za proteklu godinu, kao i ostala izvješća.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.