Burna rasprava oko Izvješća o radu gradonačelnika, oporba kritizirala manjak projekata

Na 16. sjednici križevačkog Gradskog vijeća od 23 točke dnevnoga reda najviše rasprave izazvalo je Izvješće o radu gradonačelnika. Vijećnik HDS-a Denis Maksić konstatirao je da su okolne općine prestigle grad po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, s čime se složio i HDZ-ov Mato Devčić.

– Ovom gradu nedostaje pravih velikih projekata, a i krajnje je vrijeme da se riješi stanje na stadionu. Ono je ruglo i sramota grada – rekao je Devčić. HSS-ov vijećnik Marijan Vuković rekao je da njegov klub ne može podržati izvješće jer u njemu ne vidi učinak onoga što je gradonačelnik radio.

– Našao sam negdje da su gradonačelnik i uprava sudjelovali u nekakvoj akciji čišćenja šume. Pa oni su preskupi da bi čistili šumu, a nije ni predizborna kampanja – rekao je Vuković.  U obranu gradonačelnika stao je SDP-ovac Ivan Majdak pohvalivši projekt aglomeracije. Prvi mu je replicirao Maksić.

– Gospodine Majdak, vaš županijski predsjednik mogao je riješiti spor oko vodnih usluga i aglomeracija je mogla i prije započeti – poručio je HDS-ovac, a Majdak uzvratio.

– Vi aludirate na Kešera kojeg tih godina u SDP-u nije ni bilo. Isključivi krivci za to što godinama nismo uspjeli aplicirati za sredstva za aglomeraciju su Goran Gregurek i Branko Hrg – optužio ih je SDP-ovac Majdak. Izvješće o radu gradonačelnika usvojeno je s 13 glasova za, pet protiv i dvoje suzdržanih. Druge točke dnevnoga reda uglavnom su donesene jednoglasno, a među njima su i Odluka o imenovanju nove ravnateljice muzeja, izabrana je Tea Hatadi, te su potvrđeni dobitnici gradskih nagrada i priznanja.

Vijećnike je zanimalo i uređenje zida na Nemčićevom trgu na kojem će se raditi mural s crtežima poznatih osoba iz gradske povijesti. HDS-ov Denis Maksić pitao je jesu li kontaktirane nadležne institucije i jesu li odobrile da na istom zidu budu svetac i vještica.

– Kao prvo, vještice ne postoje. Naša sugrađanka je zavrijedila biti na tom zidu. No tamo ipak neće biti sv. Marko. Na glavnom gradskom trgu bit će svjetovni likovi, jer smo mi sekularna država, a Marko zaslužuje svetište. I imamo odobrenje konzervatora za mural – odgovorio je gradonačelnik Rajn.

Najaktivniji vijećnik na ovoj sjednici Denis Maksić pitao je gradonačelnika je li istina da su pojedini gradski vijećnici dobili posao u LAG-u Prigorje i u Komunalnom poduzeću.  Rajn je pokušao izbjeći odgovor objašnjavajući da je do sada sjedište Lokalne akcijske grupe Prigorje bilo u Vrbovcu, a gradu to nije bilo prihvatljivo.

– Inicirao sam promjene jer nije zamišljeno da LAG radi samo u interesu Vrbovca. Sada LAG operativno djeluje u tri općine. Bitni su mi rezultati. U Komunalnom je isto bilo nereda. Postojala je nekakva lista građana koji su amnestirani od plaćanja dimnjačarske naknade – rekao je Rajn.

Međutim, vijećnik Maksić nije bio zadovoljan odgovorom.
– Gradonačelnik mi nije odgovorio koja su to imena, tko je zaposlen u LAG-u i u Komunalnom poduzeću? Je li istina da su zaposleni neki gradski vijećnici – ponovio je Maksić.

– Predsjednik upravnog vijeća je Franjo Babić, a zaposlena je Tena Teklić. Što se tiče zapošljavanja u Komunalnom poduzeću, znate gdje je njihova uprava pa ih pitajte tko je tamo zaposlen – poručio je Rajn.(GPP)

Vezano

Komentari su zatvoreni.