15. Culture Shock Festival poziva na predstavljanje knjige ‘Križevci u Prvome svjetskom ratu’

Kakve su bile društvene i gospodarske prilike Križevaca za vrijeme Prvoga svjetskog rata, dok se grad nalazio u ugarskom dijelu Austro-Ugarske Monarhije u sklopu Bjelovarsko-križevačke županije, saznajte na promociji knjige križevačkog profesora povijesti, nastale na temelju njegove doktorske disertacije.

U četvrtak, 28. ožujka 2019. u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” s početkom u 19:30 sati održat će se predstavljanje knjige “Križevci u Prvome svjetskom ratu” autora dr.sc. Tomislava Bogdanovića, u sklopu 15. Culture Shock Festivala koji organizira križevačka udruga P.O.I.N.T. Prijatelji ovogodišnjeg festivala su Gradska knjižnica “Franjo Marković” i Pučko otvoreno učilište Križevci.

Gošće na tribini su prof. dr. sc. Mira Kolar-Dimitrijević i prof. dr. sc. Zlata Živaković-Kerže. Uvodničar je akad. Franjo Tomić, voditelj Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, koji suorganizira ovu tribinu, a moderator je dr. sc. Ivan Peklić, voditelj iste institucije.

Iako u Križevcima nije bilo neposrednih ratnih zbivanja, kako se mala lokalna zajednica nosila s nedaćama globalnog ratnog vihora i što je izgubila u ratu i nakon rata, saznajte i od dvije ugledne gošće. Tribina se održava uz podršku Povijesnog društva Križevci, a ulazak je slobodan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.