Obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom

Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ održala je kreativnu radionicu “Pronađi prijatelja s Down sindromom”.

Pozivu su se odazvali brojni, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović, učenice i pedagoginja iz Učeničkog doma Križevci, skupina Bombončići iz Dječjeg vrtića Križevci, članice Kluba “Agata”, učenice Gimnazije I.Z. Dijankovečkoga, mediji, KUD Prigorje, a prisustvovali su i članovi Udruge te roditelji, asistenti, volonteri i voditeljice.

Na radionici su se izrađivale slike, crtalo se, ukrašavale pisanice te izrađivale narukvice. Cilj druženja bio je osvijestiti članove lokalne zajednice da u Udruzi “Maslačak” ima 11 osoba sa Down sindromom i da oni trebaju podršku ne samo danas nego svaki dan, što kroz razne aktivnosti u “Maslačku” i svojim obiteljima imaju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.