U subotu prvi ‘Kalnik Trail’ – utrka prirodnim ljepotama Kalničkog gorja

U subotu, 23. ožujka 2019. godine Udruga kineziologa grada Križevaca po prvi puta organizira “Kalnik Trail 2019.”, trail utrku, odnosno trčanje ili hodanje službeno označenom stazom po šumskim, zemljanim i makadamskim putovima u zadanom vremenu. Obavezna oprema je odjeća sukladna vremenskoj prognozi, mobitel s napunjenom baterijom te s brojem upisanim u prijavi.

– Smatramo da je ovakav oblik rekreacije vrlo zdrav, zabavan, poticajan za promicanje tjelesne aktivnosti i prevenciju bolesti te, što je najvažnije, pristupačan baš svima koji bi željeli sudjelovati, pa i onima koji nemaju veliko sportsko iskustvo, ističu organizatori.

“Kalnik Trail 2019.” je natjecateljskog karaktera, a natjecatelj koji najbrže prođe kontrolne točke i uđe u cilj pobjeđuje. Utrka će krenuti iz centra sela Kalnik, kružiti Kalničkim gorjem te završiti također u selu Kalnik. Registracije za utrku počinju već od 7:30, a start utrke bit će u 10 sati.

Utrka će sadržavati tri staze: dugu (25 km), srednju (14 km) i obiteljsku (7 km), koje su dobile imena BOR, POTOK i KAMEN po potkalničkim naseljima Borje, Kalnički Potok i Kamešnica. U sklopu obiteljske staze od 7 km predviđena je i Canicross kategorija za natjecatelje koji trče sa psima. Sudjelovati mogu svi koji se osjećaju fizički spremnima. Maloljetne osobe također mogu sudjelovati uz pratnju punoljetne osobe.

– Utrka sa sobom donosi mnoge zdravstvene, edukativne, turističke, gospodarske i druge poticaje za kalničko, križevačko i šire područje. Također, ovakva je utrka sportski događaj kakav još nije bio u ponudi u našem kraju i pomoću nje željeli bismo upoznati ljude s trail trčanjem kao posebnim i vrijednim oblikom sportske aktivnosti, zaključuju organizatori.

Satnica utrke (subota, 23. ožujka 2019.):
07:30-9:30 Registracije u selu Kalnik
10:00 Start za dvije kategorije (POTOK i KAMEN)
10:15 Start za kategoriju CANICROSS
10:30 Start za kategoriju BOR
12:00-18:00 Obrok na cilju / grah i piće
13:30 Proglašenje pobjednika za sve kategorije
14:15:Limit za sudionike utrke CANICROSS
14:30:Limit za sudionike utrke BOR
15:30:Limit za sudionike utrke POTOK
17:00:Limit za sudionike utrke KAMEN

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.