Najava edukacije o antikorupciji za službenike lokalne i regionalne samouprave

Hrvatska zajednica županija u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom poziva Vas na edukaciju o antikorupciji za službenike lokalne i područne (regionalne) samouprave koja će se održati u srijedu 13. ožujka u zgradi Koprivničko-križevačke županije na adresi Antuna Nemčića 5, Koprivnica s početkom u 11 sati.

Aktualno pitanje suzbijanja korupcije na svim razinama vlasti istaknulo je potrebu za organizacijom aktivnosti koje će pridonijeti podizanju svijesti o važnosti borbe protiv svih oblika korupcije.

Hrvatska zajednica županija je, u suradnji s Ministarstvom uprave, Ministarstvom pravosuđa i Državnom školom za javnu upravu izdala „Antikorupcijski vodič za službenike i namještenike u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi“, kojeg potpisuju četiri autora – Marina Horvat, Darija Gradski, Jelena Drakulić i Duje Prkut.

Vodič donosi teorijske odrednice korupcije, pregled potencijalnih uzroka korupcije, primjere Etičkog kodeksa službenika i namještenika, ali i testove za prepoznavanje mogućih koruptivnih radnji te zadatke koji će pomoći u izbjegavanju potencijalnih sukoba interesa.

Autorice Vodiča, Marina Horvat i Darija Gradski, provest će edukaciju kroz glavne odrednice publikacije koja će u digitalnom ili tiskanom obliku biti besplatno dostupna svim polaznicima.

Edukacija o antikorupciji namijenjena je svim županijskim službenicima, posebice pročelnicima čije je područje djelovanja usmjereno prema upravljanju ljudskim resursima. Svoje prijave možete izvršiti putem OBRASCA uz besplatno sudjelovanje. Broj polaznika je ograničen, ali je moguća prijava više službenika po županiji.

Hrvatska zajednica županija

Vezano

Komentari su zatvoreni.