Održana prezentacija javnih poziva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja za 2019. godinu

U prostorima Županijske uprave u ponedjeljak, 25. veljače Razvojna agencija PORA KKŽ održala je prezentaciju Javnog poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2019. godini prema „Programu održivog razvoja lokalne zajednice“ Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Prezentaciji su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić i suradnici, načelnici, zamjenici načelnika te predstavnici Općina Podravske Sesvete, Koprivnički Ivanec, Hlebine, Đelekovec, Kalinovac, Kloštar Podravski, Legrad, Gola, Novigrad Podravski, Ferdinandovac i Novo Virje.

Na početku se svim prisutnima obratio zamjenik Ljubić, zahvalio im na dolasku i pozvao jedinice lokalne samouprave da koriste usluge Razvojne agencije PORE KKŽ u prijavi projekata na spomenute Javne pozive, ali i na ostale natječaje sufinancirane iz nacionalnih i EU sredstava. Zatim se prisutnima obratila ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić te istaknula zadovoljstvo uspješnom provedbom projekata po navedenim Javnim pozivima.

Nakon toga održana je prezentacija Javnih poziva. Program održivog razvoja lokalne zajednice namijenjen je sufinanciranju infrastrukturnih radova na objektima komunalne, socijalne, gospodarske, javne i okolišne infrastrukture te zaštite okoliša. Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave I., II., III. i IV. skupine prema indeksu razvijenosti te jedinice područne (regionalne) samouprave I. i II. skupine prema indeksu razvijenosti.

Alokacija za Koprivničko-križevačku županiju iznosi 4.800.000,00 kuna. Podnositelj zahtjeva može podnijeti najviše dva zahtjeva za sufinanciranje, a sufinancirat će se projekti u minimalnom iznosu od 100.000,00 kuna s PDV-om do maksimalno 700.000,00 kuna s PDV-om.

Javni poziv za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda namijenjen je sufinanciranju projekata kojima se potiče ili pridonosi boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju komunalnih usluga koje doprinose podizanju razine javnih usluga i kvalitete života stanovništva. Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave od I. do VI. skupine prema indeksu razvijenosti. U Koprivničko-križevačkoj županiji to su sve jedinice lokalne samouprave osim Grada Koprivnice.

Podnositelj zahtjeva može podnijeti najviše dva zahtjeva za sufinanciranje, a najviši iznos sufinanciranja može iznositi kumulativno 450.000,00 kuna s PDV-om po Korisniku.

Nakon prezentacije razgovaralo se o projektima jedinica lokalne samouprave koje planiraju kandidirati na Javne pozive te su sudionici mogli postavljali pitanja. Prezentacija Javnih poziva dostupna je OVDJE. Za sve daljnje informacije obratite se u Razvojnu agenciju PORU KKŽ, na broj telefona 621-978 ili e-mail: info@pora.com.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.