Održana Završna konferencija projekta „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“

U prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima u utorak je održana Završna konferencija projekta „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“ čiji je nositelj Križevački poduzetnički centar d.o.o.

Na konferenciji su sudjelovali, i uvodno se pozdravnim riječima obratili, ravnateljica PORA Razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Danijel Šaško i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, dok su još bili prisutni u ime SAFU-a gospođa Lara Liović, a u ime Grada Križevaca pročelnik za gospodarstvo, financije, eu fondove i javnu nabavu Ivan Biškup.

Zamjenik Šaško ovom je prilikom čestitao svima uključenima u projekt na njegovoj uspješnoj provedbi te iskazao želju da svi i dalje budu jednako uspješni u povlačenju novaca iz EU fondova.

Svrha projekta je bila razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničke poslovne infrastrukture u Križevcima, nositelj je Križevački poduzetnički centar, a partner PORA – Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Projekt je odobrilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a financirao se iz Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.484.645,53 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 1.617.437,12 kuna.

Radovi su obuhvaćali opremanje 8 zajedničkih unutarnjih prostorija i uređenje vanjskog prostora, čime je zaokružena vizualna i poslovna vizura kompleksa, istaknuo je direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak, ujedno i voditelj projekta.

Kompletirane su i oznake za slijepe i slabovidne osobe, dok je ispred zgrade postavljena i pametna klupa opremljena solarnim kolektorima što omogućava punjenje različitih tipova uređaja i to pomoću USB kabela, no klupa pruža i mogućnost bežičnog punjenja.

Do kraja su uređene i tri konferencijske dvorane, a jedna je dobila i mogućnost simultanog prevođenja na četiri jezika.

Obzirom da su sada još poboljšani uvjeti za poslovanje poduzetnika koji se nalaze u prostoru Razvojnog centra, direktor je pozvao nove poduzetnike da se jave i pronađu i oni mjesto za svoje tvrtke u ovom reprezentativnom centru.

Vezano

Komentari su zatvoreni.