Ana Čmarec izabrana za predsjednicu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ruševac

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ruševac osnovano je u nedjelju u tamošnjem domu. Za predsjednicu je izabrana Ana Čmarec, a za zamjenicu predsjednice Vesna Ištvanović. U Upravni odbor izabrani su Ana Čmarec, Vesna Ištvanović, Saša Crnčić, Mihael Babić, Tea Ištvanović, Matija Ištvanović i Bojan Ištok. Za zapovjednika je izabran Saša Crnčić, a za njegovog zamjenika Mihael Babić.

Ana Čmarec izabrana je za predstavnicu u Vatrogasnoj zajednici. Istaknuto je kako DVD Ruševac u ovoj godini planira kopanje bunara, izgradnju spremišta i vodovoda.

Pozdravnim riječima obratili su se potpredsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Slavko Gotić, predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Ivan Mužić, zapovjednik JVP Križevci i potpredsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Matosović i zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević. Skupštini se na kraju priključio i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

Slavko Gotić podsjetio je na bogatu povijest Društva koje je posljednjih pet godina prestalo s radom i izrazio nadu da se DVD Ruševac više nikada neće ugasiti.

Ivan Mužić napomenuo je kako je Vatrogasna zajednica pokrenula program vrijedan 8 tisuća kuna za 11 društava i da će tako biti svake godine. – redovna sredstva su 2000 kuna po društvu plus bodovanje, a probat ćemo vam nadopuniti i vatrogasnu opremu – kazao je Mužić.

Ivan Matosović čestitao je predsjedniku mjesnog odbora istaknuvši kako na području ima čak tri vatrogasna društva. -Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije ima 154 vatrogasna društva. U tijeku je donošenje novog zakona o vatrogastvu – kazao je Matosović i upozorio na važnost preventive.

Mario Martinčević rekao je kako je DVD Kloštar Vojakovački prošao na projektu LAG-a Prigorje i dobit će 35 000 eura, a 8 000 kuna će biti predviđeno za uređenje spremišta DVD-a Ruševac – poručio je na kraju skupštine zamjenik križevačkog gradonačelnika.

Vezano

Komentari su zatvoreni.