Na radnom sastanku s predstavnicima žurnih službi predstavljen elaborat vježbe potrage za nestalim osobama Šoderica 2019.

U prostorima Županijske uprave u petak, 22. veljače održan je radni sastanak članova žurnih službi sudionika vježbe, koji je kao načelnik Stožera civilne zaštite vodio zamjenik župana Ratimir Ljubić. Glavna tema sastanka bilo je obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, 1. ožujka, a dogovoreno je kako će se tom prilikom održati sastanak s gradonačelnicima, načelnicima općina i načelnicima gradskih i općinskih stožera civilne zaštite, a zatim će svi prisustvovati vježbi potrage za nestalim osobama na jezeru Šoderica.

Zamjenik Ljubić kazao je kako će se vježba provoditi u svrhu uvježbavanja operativnih snaga sustava civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, u slučaju traganja i spašavanja na kopnu i vodi, a fokus djelovanja bit će na pravovremenoj i ispravnoj komunikaciji  svih sudionika traganja i spašavanja za nestalim osobama.

U vježbi će sudjelovati županijski Stožer civilne zaštite, Županijski centar 112 Koprivnica, Policijska postaja Koprivnica, HGSS – stanica Koprivnica, županijsko Društvo Crvenog križa, županijski Zavod za hitnu medicinu, županijska Vatrogasna zajednica, JVP grada Koprivnice i DVD Legrad.

Sudionici sastanka dogovorili su sve detalje oko samog elaborata planirane potražno – komunikacijske vježbe  koja će biti od posebnog značaja za načelnike gradskih i općinskih stožera civilne zaštite, a po završetku vježbe napravit će se analiza gdje će se pozornost posvetiti uvježbanosti sudionika, tehničkoj pripremljenosti, međusobnoj koordinaciji i komunikaciji snaga zaštite i spašavanja. Za istaknuti je kako će se po prvi puta na ovakav način obilježiti Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u RH na području Županije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.