Križevački kuglači ‘potopili’ oroslavske, vodeće na ljestvici

Križevački kuglači su po tko zna koji put opravdali titulu negostoljubivog domaćina lige. Ovoga puta su to na svojoj koži osjetili igrači KK „Obrtnik“ iz Oroslavja kada su u sklopu 14. kola 3. Hrvatske kuglačke lige Sjever gostovali u koprivničkoj kuglani. Vodeća momčad lige i donedavni drugoligaš u svom je najjačem sastavu djelovao nadmoćno, kao što je to bio slučaj i u prvoj utakmici sezone u kojoj su s visokih 6:2 u Zaboku demolirali „Elektrinu“ ekipu.

Voda na gostujući mlin krenula je odmah na početku utakmice. Posavec, D. Kirin i Knapić nisu se niti snašli, a „Obrtnici“ su već imali 3 seta i zalihu od 66 „drva“ u svojim rukama. Situaciju koja u tom trenutku nije bila obećavajuća Posavec (526) i Knapić (527) okreću u svoju korist osvajanjem preostala 3 seta, odnosno poena. Kirin ne pronalazi igru do kraja i sa za njega skromnih (499) uspijeva osvojiti tek jedan set.  Rezultat 2:1 za „Elektru“ uz manjak od 6 čunjeva na poluvremenu djelovao je ohrabrujuće jer su Oroslavci u prvom bloku potrošili svoja tri najjača igrača, a Križevčani sačuvali još pokojeg asa u rukavu.

Druga „Elektrina“ trojka vrlo je brzo potopila i zadnje nade gostiju. Izvrsnom igrom Sanković (576), Šimatović (519) i Horvat (531) prepuštaju protivnicima tek dva seta, a prednost križevačkih kuglača odlazi na vrtoglavih 118 čunjeva.
Iako je potop predvodnika ljestvice od 7:1 (3178:3060) u konačnici djelovao lagan, ipak je za to prva križevačka trojka morala uložiti puno znoja i živaca kako bi suigračima osigurala što mirniju završnicu. S ova bitna dva boda Križevčani su se popeli na 4. mjesto ljestvice, a u sljedećem ih kolu očekuje nezgodno gostovanje u Čakovcu protiv mlade ekipe KK „Željezničar“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.