Prvašići OŠ “Vladimir Nazor” sudjeluju u međunarodnom projektu “Innovate your dreams”

Učenici 1.a razreda učiteljice Snježane Pavičić uključili su se u međunarodni projekt Innovate Your Dreams. Radi se o STE(A)M projektu namijenjenom učenicima od 7 do 16 godina kroz koji učenici upoznaju industrije koje su tek u začetku i spoznaju utjecaj tehnologije na društvene promjene.

Izvještaj Svjetskog ekonomskog foruma pokazao je da zanimanja koja su danas u mnogim zemljama najtraženija prije desetak godina nisu ni postojala te da će 65 % djece koja sad pohađaju osnovnu školu u budućnosti raditi poslove koji danas ne postoje.

Inicijatori projekta Innovate your dreams, na čijem je čelu pakistanski montessori učitelj Khurram Wizz, vodili su se rezultatima navedenog izvještaja. Osmislili su projekt u skladu s ciljevima održivog razvoja UN-a koji se odnose na kvalitetno obrazovanje, dostupnu i čistu energiju te inovativnost i industriju. Započeo je 14. siječnja, trajat će sedam tjedana, a sudjelovat će oko 100 000 učenika i 1600 škola iz cijelog svijeta.

Svaki tjedan sudionici će dobivati po jedan zadatak s obavezom da dobivene rezultate evidentiraju fotografijama, prezentacijama i video prilozima. Prvi zadatak bio je predvidjeti i osmisliti zanimanja iz budućnosti koja će nastati uslijed razvoja tehnologije i industrije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.