POUKA uručila uvjerenja o osposobljavanju i usavršavanju voditeljima EU projekata i elektrozavarivačima

U četvrtak, 31. siječnja u prostorima Obrtničkog učilišta POUKA svečano su uručena uvjerenja o osposobljavanju  i usavršavanju za dvije grupe polaznika programa osposobljavanja, i to za obavljanje poslova elektrozavarivača i programa usavršavanja za voditelja za izradu i provedbu EU projekata.

Svečanosti je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je uputio čestitke polaznicima te kazao: „Ovo je velika stvar i za vas i za suradnju sa Zavodom za zapošljavanje. Dobro je što je prepoznata važnost usavršavanja, osposobljavanja i cjeloživotnog učenja za potrebe radne snage u našoj županiji, jer postoji veliki broj nezaposlenih osoba koje nemaju potrebna znanja i kompetencija za zanimanja koja su potrebna na tržištu rada. Nadam se da ćete brzo pronaći posao i da vaše obrazovanje neće na tome stati.“

Prigodnim riječima obratile su se i ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec, predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić te predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac.

„Nadamo se da će ovi polaznici, koji su bili vrlo uspješni tijekom samih programa, kompetencije koje su stekli dalje koristiti, a oni koji su nezaposleni da će se vrlo brzo zaposliti. Ova dva programa najviše puta do sada smo provodili. Obzirom na to da je riječ o deficitarnim zanimanjima gotovo svi elektrozavarivači su se vrlo brzo i zaposlili, a zapošljivost je preko 90 posto.“, naglasila je ravnateljica Sinovec, a nakon uvodnog dijela polaznicima programa podijeljena su uvjerenja o osposobljavanju i usavršavanju.

Programe je uspješno završilo ukupno šest polaznika programa osposobljavanja za elektrozavarivača u trajanju od 309 sati teorijske i praktične nastave te ukupno devet polaznika programa za usavršavanja za voditelja za izradu i provedbu EU projekata (od kojih je 5 bilo nezaposlenih, a 4 zaposlene osobe) u trajanju  od 156 sati teorijske nastave i vježbi.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Upravnog vijeća Obrtničkog učilišta POUKA  Božo Barać, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić te ostali gosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.