U Gradskoj knjižnici danas promocija dječjih slikovnica Borisa Kralja

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci poziva na međugeneracijski susret učenika Osnovne škole Ljudevita Modeca i štićenika Doma za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care, uz promociju dviju slikovnica Borisa Kralja – „Mali jež u zeko“ te „O mački, ribi i ostalima“, dobitnici nagrade dječjeg žirija Ovca u kutiji 2018.

Boris Kralj dobitnik je nagrade ‘Ovca u kutiji’ koja se tradicionalno dodjeljuje najboljoj hrvatskoj slikovnici u sklopu međunarodnog sajma knjiga Interliber. Susret će se održati u utorak, 29. siječnja 2019. u 17 sati u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci. Ulazak je slobodan, a slikovnice će biti moguće kupiti po promotivnoj cijeni.

Nagrada “Ovca u kutiji” dodjeljuje se od 2005. godine, a riječ je o jedinoj nagradi u Hrvatskoj u kojoj stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora pregledava cjelokupnu godišnju produkciju slikovnica i vrednuje umjetničku vrijednost teksta i njegov odnos s ilustracijom.

Boris Kralj je rođeni Zagrepčanin, školovanje je završio u Križevcima, gdje je i radio kao komercijalist, a potom i direktor sektora informatike. Nakon toga odlazi u Koprivnicu raditi kao radijski urednik i voditelj emisija za djecu i mlade, što ga, kao slikara amatera, potiče da se okuša u pisanju i ilustriranju slikovnica.

Njegova prva slikovnica „Mali jež i zeko“ doživjela je veliki uspjeh, slijedi: „O mački, ribi i ostalima“, prema kojoj se priprema i lutkarska predstava. Rad i razgovori s djecom nadahnjuju ga te nastavlja aktivno raditi na novim pričama i slikovnicama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.