Udruga „Maslačak“ predstavila kombi vozilo

Godinu dana duga humanitarna akcija „Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi“ uspješno je završena. Članice i članovi Udruge uspjeli su prikupiti 220.000,00 kuna za potrebno kombi vozilo te su se na završnoj konferenciji održanoj u petak još jednom prisjetili samog tijeka akcije.

Kako je naglasila predsjednica Udruge Tamara Premuš, u sklopu akcije održano je mnoštvo akcija, poput prikupljanja čepova i starog papira, raznih donacija, humanitarnih koncerata, humanitarne malonogometne utakmice između NK Radnik Križevci i Futsal Dinama.

Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova pri Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije istaknula je veliku radost i zadovoljstvo što je Udruga nabavila prijeko potreban kombi, a da je u tom mozaiku svoj doprinos dalo i Povjerenstvo kao i sama Županija.

U ime Grada Križevaca čestitke na uspješno provedenoj akciji uz želje za daljnji uspješni rad uputio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel zahvalivši svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

Prigodnim riječima, ali i s preporukom za daljnju suradnju, prisutnima se obratio i Stjepan Peršin, tajnik AMK Križevci. Novo kombi vozilo blagoslovio je župnik župe sv. Ane Križevci preč. Stjepan Soviček.

Udruzi „Maslačak“ odobren je još jedan projekt “Zajedno možemo više”, a koji je financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Koprivničko-križevačke županije. Projekt je usmjeren na 25-ero djece i mladih s teškoćama u razvoju od kojih je veliki broj smješten u samostanu sestara Bazilijanki u Križevcima. Partneri na projektu su Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.