Križevčanin Noa Svoboda dobio poziv u kadetsku reprezentaciju Hrvatske

Sjajna vijest stiže nam iz košarke. Talentirani Noa Svoboda, izdanak križevačke škole košarke, dobio je poziv u kadetsku reprezentaciju Hrvatske, a radi se o selekciji do 16 godina. Noa je igrač Cibone, odnosno njenih omladinskih kategorija, a kao mlađi kadet bio je izabran za najboljeg igrača završnog turnira, na kojem je Cibonu predvodio do naslova prvaka Hrvatske. Njegov stariji brat Ivan, također nam je dobro poznato košarkaško ime. Godinama je nosio dres Radnika i Križevaca, a sada je član Hermes Analitice, kluba koji igra Premijer ligu (najviši rang natjecanja u Hrvatskoj).

Hrvatska je u kadetskom uzrastu aktualni prvak Europe, spomenuti naslov osvojila je generacijia rođena 2002. godine, dok se ove godine ulazno godište pomiče na 2003. godinu. Prvi međunarodni ispit ova će generacija polagati u gradu Sakarya u Turskoj od 28. siječnja do 1. veljače uz prethodne dvodnevne kratke pripreme u Zagrebu. Uz domaću Tursku koja sudjeluje s U16 i U15 reprezentacijom na turniru, mladi Hrvati snage će odmjeriti i s Francuskom, Litvom i Srbijom što obećava doista kvalitetan turnir i, najvažnije, iskustvo u sklopu priprema za Europsko prvenstvo koje nas očekuje u Italiji od 9. do 17. kolovoza.

Popis igrača za odlazak na međunarodni turnir u Sakaryju:

Vito Vujović, Noa Svoboda, Filip Kalajžić (svi Cibona), Luka Kujundžić, Roko Rađa, Andre Skelin (Cedevita), Duje Brala (Zadar), Antonio Šantić (Split), Nikola Lebo (Posušje), Tomislav Ivišić (OKK Dražen Petrović), Antonio Klarin (Šibenik), Ante Beljan (Trogir).

Stručni stožer reprezentacije čine trener Stipe Kuliš, njegov pomoćnik Luka Pešut, a tu je i Mladen Erjavec kao instruktor Hrvatskog košarkaškog saveza.

Raspored utakmica:

28.1. u 16:30 Litva – Hrvatska
29.1. u 14:15 Hrvatska – Turska U15
30.01. u 12:00 Srbija – Hrvatska
31.01. u 12:00 Hrvatska – Francuska
01.02. u 15:30 Hrvatska – Turska U16

Vezano

Komentari su zatvoreni.