Luka Tomas potpisao za Zabok, trenirat će ga brat Ivan

Foto: arhiv kž.info

Križevačka košarkaška obitelj Tomas odgojila je trojicu profesionalnih košarkaša, a najmlađi od njih – Luka – tek treba punom snagom krenuti u svoju seniorsku avanturu. To će od sada raditi u novoj sredini, a riječ je o Zaboku, klubu koji igra HT Premijer ligu, odnosno najviši rang hrvatske klupske košarke (druga liga zove se Prva muška liga, pa tu može vrlo lako doći do zabune).

Luku smo do prije nekoliko godina mogli gledati na parketima naše dvorane kako u dresu Radnika uspješno hara A2 sjever ligom, nakon čega ga je put odveo u juniorsku momčad Cedevite. Potom slijedi odlazak u Zadar, ali nedostatak prave minutaže nagnao ga je da sreću potraži na posudbi u Zagrebu, klubu koji je igrački afirmirao njegovu stariju braću. Luka je u prošloj godini odigrao pola sezone u njihovom dresu i kao jedan od najmlađih u momčadi igrao vrlo dobro, zabijajući nešto više od 11 poena po utakmici.

Uslijedio je povratak u Zadar, gdje je ostalo sve po starom, dolasku novog trenera unatoč. Stoga se, posljednjih dana prijelaznog roka, odlučio na logičan potez i raskid ugovora sa jednim od najjačih hrvatskih klubova, a nedavno smo saznali da će mu nova destinacija biti Zabok – jedini prvoligaš lociran sjevernije od Zagreba.

Olakotna okolnost je ta što će mu trener biti njegov brat Ivan, tako da bi ovdje trebao dobiti adekvatne uvjete za igrački razvoj.  Za kraj spomenimo i kako je na startu sezone dvije utakmice za taj klub odigrao i srednji od braće, Marko, prije nego što je potpisao za turski Gaziantep.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.