Rajn: Potpora je namijenjena derutnim objektima, želimo uljepšati vizuru grada

Grad Križevci iduće će godine početi s mjerom sufinanciranja rušenja zapuštenih kuća na području grada. Ovu mjeru najavio je Danijel Šaško, zamjenik gradonačelnika Križevaca, na nedavno održanoj sjednici gradskog vijeća kod predstavljanja proračuna za iduću godinu.

Mario Rajn, križevački gradonačelnik, kazao nam je kako se mjera još izrađuje te da će ona biti konkretnije predstavljena u idućoj godini.

– Nismo još napravili pravilnik pa još uvijek ne znamo ni točan iznos potpore. Ova mjera je napravljena po uzoru na Đurđevac koji već duže ima ovakvu mjeru. U kontaktu sam s Hrvojem Jančijem, gradonačelnikom Đurđevca, kako bi pravilnik bio što kvalitetnije napravljen – kazao je Rajn.

Rajn je istaknuo kako pretpostavlja da bi iznos potpore trebao biti oko 10-ak tisuća kuna, no stvarni iznos će se znati tek druge godine.

– Važno da se mjera ne zloupotrebljava. Tako da ćemo propisati točne parametre kako parcela mora izgledati nakon sanacije. Znači da ona bude ograđena i izravnana, a ne da se ostave rupe u zemlji, odnosno zapušteno zemljište – naglasio je Rajn.

U 2019. godini ovaj projekt obuhvatit će samo područje grada, što znači da se potpora neće moći iskoristiti u prigradskim naseljima.

– Koliko smo vidjeli na terenu, većina tih kuća za rušenje je u samome centu Križevaca. Nećemo ići u detalje koji je objekt za rušenje, a koji ne. Netko tko ima malo vrijedniju kuću, uvjeren sam da neće uzimati par tisuća kuna kako bi je srušio. Ova je potpora prvenstveno namijenjena za rušenje derutnih objekata te uljepšavanje vizure grada što će, uvjeren sam, biti i poticaj za izgradnju novih kuća– zaključio je Rajn.

Goran Jasika, jedan od stanovnika Križevaca kazao je kako je ova mjera jako dobar potez gradske vlasti.

– Mislim da je ova potpora jako dobra jer će se njome uljepšati vizura grada, a istovremeno će se riješiti pitanje starih derutnih objekata koji često znaju biti utočište brojnim neželjenim životinjama. Tako da osim ljepše vizure grada, siguran sam da će i susjedi koji žive kraj takvih kuća biti jako sretni ovom mjerom – naglasio je Jasika.(GPP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.