Križevački sunčani krovovi predstavljeni na Sveučilištu u Zagrebu

Križevački gradonačelnik Mario Rajn prisustvovao je u četvrtak, 13. prosinca službenom predstavljanju konzorcija EIT Climate – KIC Hub Hrvatska na Sveučilištu u Zagrebu.

EIT Climate-KIC Hub Hrvatska čini konzorcij osam organizacija: Zagrebački inovacijski centar, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, Terra Hub, Zelena energetska zadruga, Mreža znanja i Impact Hub Zagreb. Glavni je cilj tog konzorcija promicanje i uspostavljanje gospodarstva koje je svjesno svih učinaka i izazova klimatskih promjena, odgovornoga djelovanja i rada na inovativnim rješenjima te poslovanja i izgrađivanja sustavnih promjena u ekosustavu, koje uključuje sve sektore i razine društva.

Nakon pozdravnog govora rektor Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa i predstavnika dioničkih organizacija na ovom službenom predstavljenu predstavljena su inovativna rješenja koja su razvili studentski timovi u sklopu Climathon natjecanja.

Održan je i okrugli stol o inovacijama i suradnji u području odgovora na klimatske promjene na kojem je, pored uglednih stručnjaka i dionika iz gospodarstva i akademske zajednice, sudjelovao i gradonačelnik Mario Rajn predstavivši Križevce i Križevačke sunčane krovove – prvu solarnu elektranu u Hrvatskoj financiranu od strane građana kroz mikrozajmove.

Vezano

Komentari su zatvoreni.