Udruga HERA u Koprivnici predstavlja rezultate on-line istraživanja nasilja nad ženama u županiji

Foto: ilustracija

Povodom 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, udruga HERA Križevci u suradnji s udrugom osoba s invaliditetom grada Koprivnice “Bolje sutra” predstavlja rezultate on-line istraživanja nasilja nad ženama u Koprivničko-križevačkoj županiji, koje će se održati u ponedjeljak 10. prosinca u dvorani COOR Podravsko sunce u Koprivnici s početkom u 12 sati.

On-line istraživanje nasilja nad ženama u Koprivničko-križevačkoj županiji nastao je u sklopu projekta “Aktivno protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji” kojeg provodi Udruga HERA Križevci u partnerstvu s Udrugom “Bolje sutra” uz financijsku podršku Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.

Predmet ovog istraživanja bio je utvrditi pojavne oblike i ozbiljnost problema nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja u Koprivničko-križevačkoj županiji te potrebu za servisima pomoći žrtvama nasilja, a provoden je web anketiranjem na uzorku ukupno 321 žene do 18 godina starosti.

Opći cilj projekta je unaprjeđenje zaštite žrtava nasilja u obitelji i njihovo osnaživanje putem stručne savjetodavne, pravne i psihosocijalne pomoći te promicanje međusektorske suradnje u svrhu podizanja kvalitete života i socijalne uključenosti žrtava nasilja.

Specifični ciljevi projekta su pružanje emocionalne i savjetodavne pomoći putem SOS – telefona za žrtve nasilja; pružanje psihosocijalne i pravne pomoći žrtvama nasilja u Savjetovalištu za žrtve nasilja; suradnja i umrežavanje sa institucijama u cilju razvijanja modela timskog pristupa rješavanju problema nasilja u obitelji i nasilja nad ženama; osvještavanje i senzibiliziranje javnosti o problematici nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.