Djeca Koprivničko-križevačke županije kreativnim radovima protiv korupcije

Korupcija ugrožava naše sretno i bezbrižno odrastanje – poruka je učenika osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije koji su sudjelovali u ovogodišnjem natječaju pod nazivom „Moja županija bez korupcije“.

Svoj stav o ovoj društveno neprihvatljivoj pojavi djeca su izrazila kreativnim i maštovitim likovnim i literarnim radovima te video uracima, a na natječaj je pristiglo 85 radova, što je najviše do sada, iz ukupno 16 osnovnih (zajedno sa područnim školama) i 3 srednje škole.

Sjednici županijskog Antikorupcijskog povjerenstva na kojoj su razmatrani pristigli radovi prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a predsjednica Povjerenstva Jadranka Lakuš tom je prilikom pohvalila interes učenika i njihovih mentora za sudjelovanjem u ovoj jedinstvenoj akciji. Također je naglasila kako „zadivljuje promišljeni pristup učenika prema ovoj negativnoj pojavi“ te kako bi se „odrasli trebali zamisliti nad dječjim porukama, kao i nad njihovim zahtjevima da se korupcija sprječava na sve načine“.

Članovi Antikorupcijskog povjerenstva imali su doista pune ruke posla da među radovima pristiglim pod šiframa izaberu one najbolje kojima će pripasti nagrade od 1500 i1000 kuna, ovisno o kategoriji. Pobjednike u kategorijama možete vidjeti ovdje.

Dječji radovi bit će predstavljeni u izlozima Gradske knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica od 7. do 12. prosinca 2018., gdje će se i 13. prosinca 2018. (četvrtak) u 18,30 sati održati svečana dodjela nagrada.

Vezano

Komentari su zatvoreni.