Krenule prijave na 20. jubilarno izdanje malonogometnog turnira u Križevcima

Foto: NK Križevci

U ponedjeljak su otvorene prijave za 20. jubilarno izdanje malonogometnog turnira u Križevcima te 2. Turnira županijskih klubova. Tim povodom Organizacijski odbor turnira održao je konferenciju za medije, gdje su predstavljeni ovogodišnji turniri. Prijave traju do 14. prosinca, a prijaviti se može  e-poštom na prijava@krizevciturnir.com, zajednica.kz@gmail.com i nk.krizevci1909@gmail.com kao i na br. 091/5108-697 i 098/626-686.

Organizatori turnira su NK Radnik Križevci i Zajednica športskih udruga Križevci, a pokrovitelji turnira su Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija.

– Suradnja Zajednice športskih udruga Križevci i NK Radnik Križevci pokazala se kao dobitna kombinacija.  Ta suradnja je, da se izrazim šahovskim rječnikom, matirala sve ostale organizatore malonogometnih turnira u okolici i u Hrvatskoj. Naš malonogometni turnir se može svrstati uz bok Kutiji šibica, ako ne i iznad po kvaliteti, atraktivnosti i razini organizacije, rekao je Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca te dodao kako će Grad Križevci i dalje podupirati takve manifestacije, a da se vodi briga o sportu pokazuje i činjenica da je u prijedlogu proračuna povećana stavka za rad sportskih klubova.

Predsjednik Zajednice športskih udruga Križevci Branislav Pengov zahvalio se svima koji su do sada doprinijeli da se ovaj turnir održava kontinuirano 20 godina.

– Ovaj turnir možemo okarakterizirati i kao iznimnu sportsku manifestaciju, koja zasigurno spada u vrh zimskih malonogometnih turnira u Hrvatskoj, rekao je Pengov te izrazio zadovoljstvo što se i po deseti puta održava i Cedevita turnir za uzraste do 14 godina, a sve to ne bi bilo moguće bez brojnih sponzora koji podupiru turnir.

Vitomir Mijić, dopredsjednik NK Radnik Križevci, idejni je začetnik turnira županijskih klubova, a što se pokazalo kao pun pogodak, budući da je već prve godine na njemu sudjelovalo 30 klubova.

– Pozivam sve klubove da se jave, pogotovo klubove s našeg područja, jer smatram da glavna nagrada nije mala. Igrat će pred brojnom publikom i vjerujem da uzbuđenja neće nedostajati, rekao je Mijić.

Mihael Miklečić, trener uzrasta pionira NK Radnik Križevci rekao je kako i ove godine se očekuje 16 pionirskih momčadi na Cedevita turniru.

– Ono što nas veseli, a i sigurno da je i dodatni motiv igračima to što se završnica ovog turnira održava u sklopu završnice glavnog turnira te je svima velika čast da mogu igrati pred brojnom publikom, što je zasigurno lijepa pozivnica ekipama, poručio je Miklečić.

Direktor turnira i predsjednik NK Radnik Križevci Damir Kemenović posebnu je zahvalu uputio Draženku Kovačiću, tajniku ZŠU Križevci i tajniku Turnira, koji je, kako ga je nazvao, alfa i omega ovog turnira.

– Organizacijski ovaj turnir na ovoj razini svakako treba odraditi, ali je puno lakše ga odraditi kada netko utre tu stazu po kojoj hodaš, a taj dobar put, vrhunski put zasigurno je napravio Draženko Kovačić. Draženko iz godine u godinu daje sebe maksimalno svo ovo vrijeme i prije i poslije turnira. Ja mu se ovim putem od sveg srca zahvaljujem, poručio je Kemenović.

Draženko Kovačić prezentirao je Propozicije natjecanja sva tri turnira. Posebno je naglasio da u turniru županijskih klubova mogu sudjelovati isključivo registrirani igrači u klubovima, koji se ne natječu u višem rangu od Prve županijske lige.

– Posebno mi je drago da i desetu godinu za redom ide i turnir klinaca, koji su budućnost ovog turnira, poručio je Kovačić te dodao da se svi rezultati i sve informacije za turnir mogu pratiti na web stranici turnira www.krizevciturnir.com, koja je redizajnirana za ovo jubilarno izdanje.

– Ovim putem želim se zahvaliti našim sponzorima bez kojih svih ovih godina sigurno ne bismo uspjeli odraditi turnir na ovako visokom nivou. Ne bih htio sada nabrajati da nekoga ne zaboravim, ali svi su nam bitni, od onih najmanjih do onih najvećih, jer bez svih njih ovo ne bi bila tako lijepa malonogometna priča, zaključno je rekao Kemenović.

Izvlačenje parova održat će se 11. prosinca u 19 sati u prostoru sportske Dvorane. Prvo mjesto pobjedniku glavnog turnira donijet će čak 50.000 kuna, drugo mjesto iznosi 15.000, treće 10.000, a četvrta pozicija nosi 5.000 kuna. Prvo mjesto županijskog turnira donosi 10.000 kuna, drugo 5.000, treće 2.000, a četvrto 1.000 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.