Održana 3. Eno-gastro bajka u Križevcima

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održana je 3. Eno-gastro bajka s ciljem povezivanja malih proizvođača i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s poslovnim subjektima. Uvodno su okupljene pozdravili direktor Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. Tihomir Hodak, predsjednik Udruge vinara i vinogradara „Bilikum“ Denis Maksić te zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević.

Zamjenik gradonačelnika tom je prilikom najavio pokretanje kratkih opskrbnih lanaca na području Križevaca pomoću kojih će OPG-ovci moći finalizirati svoj proizvod i dostaviti ga direktno kupcu odnosno vrtićima, školama i drugim institucijama. Osim što će im biti lakše plasirati proizvod, križevačka djeca jest će domaću hranu.

Ovogodišnje izdanje Eno-gastro bajke okupilo je 17 malih proizvođača i OPG-ova, predstavile su se i Križevačke čipkarice i Pinkica kreative, a posjetili su je i saborski zastupnik Branko Hrg, župan Darko Koren, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, vijećnici Gradskog vijeća, pročelnici upravnih tijela Grada Križevaca i brojni drugi.

Vezano

Komentari su zatvoreni.