Otkrivena spomen – ploča poginulim zaposlenicima i studentima VGUK

U organizaciji Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Koordinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata i Grada Križevaca u ponedjeljak je svečano otkrivena spomen-ploča zaposlenicima i studentima VGUK koji su poginuli u Domovinskom ratu braneći Hrvatsku. Riječ je o braniteljima Ivanu Kordišu, Zrinku Živičnjaku, Ivanu Ćavarušiću, Zdravku Hodaku i Ivanu Jukiću koji su poginuli 1991. godine.

Spomen ploča je postavljena povodom 158. obljetnice Visokog gospodarskog učilišta, a nazočne je na početku pozdravila dekanica Marijana Ivanek-Martinčić koja se kroz dirljiv govor prisjetila svojih kolega i studenata. Ratni zapovjednik Željko Topolovec prisjetio se ratnog puta ove petorice branitelja koji su poginuli na zapadnoslavonskom bojištu u akcijama Orkan 91. i Otkos 10.

Da se žrtva ovih branitelja ne smije zaboraviti istaknuo je ispred Grada Križevaca predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović dok se ispred Ministarstva hrvatskih branitelja obratio pukovnik Zvonko Beljo, izaslanik ministra Tome Medveda.

Pored brojnih branitelja i obitelji poginulih branitelja, svečanom otkrivanju spomen-ploče prisustvovali su i saborski zastupnik Branko Hrg, župan Darko Koren, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, predsjednik Skupštine općine Križevci u to ratno vrijeme Stjepan Palijan, voditelj Odsjeka za poslove obrane Koprivnica Željko Perharić, zapovjednik Policijske postaje Križevci u Domovinskom ratu Božidar Štubelj, studenti Visokog gospodarskog učilišta i Srednje gospodarske škole i mnogi drugi.

Učenik Glazbene škole „Alberta Štrige“ Martin Pleše otpjevao je na početku himnu dok su svečanost uveličale i pripadnice Križevačke djevojačke straže.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.