Građanima predstavljen natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

U organizaciji Grada Križevaca prekjučer je u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održano besplatno predavanje za građene o tome kako se uspješno prijaviti na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje nabave i ugradnje kotlova na biomasu i dizalica topline.

Korištenjem obnovljivih izvora energije u sustavima grijanja i hlađenja smanjuju se režijski troškovi u kućanstvima, a ovakvi sustavi su ekološki prihvatljiviji. Sveukupno je na raspolaganju 12 milijuna kuna, a građani Križevaca mogu ostvariti poticaj od 40%.

Okupljene građane najprije je pozdravio gradonačelnik Mario Rajn te im zahvalio na dolasku nakon čega je uvjete natječaja predstavio direktor tvrtke Inovapro Ante Čikotić istaknuvši kako su Križevci jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je organizirao ovo predavanje za svoje građane, a sve kako bi se mogli uspješno prijaviti. Također, posebno je naglasio kako je bitno što prije se javiti na natječaj s obzirom da će između 600 i 700 obiteljskih kuća moći ostvariti bespovratna sredstva.

Za sufinanciranje se mogu prijaviti vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća koje su zakonite, u kojima je više od 50% površine namijenjeno za stanovanje te imaju najviše 3 stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu do 600m2. Građani moraju imati svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz legalnost i vlasništvo kuće te glavni projekt s potrebnim odobrenjima, suglasnostima i posebnim uvjetima građenja (ukoliko su potrebni) i detaljnim troškovnikom, koji će izraditi ovlašteni inženjer. Više informacija može se potražiti na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Vezano

Komentari su zatvoreni.