Večeras multimedijsko predavanje Gorana Šafareka ‘Rijeke Hrvatske’

Gradska knjižnica “Franjo Marković Križevci u suradnji s Udurgom P.O.I.N.T. i Pinklecfestom poziva na zadnji od putopisnih utoraka u ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige, koji će se predstaviti Gorana Šafareka s predavanjem na temu “Rijeke Hrvatske”. Predavanje se održava u utorak, 6. studenoga s početkom u 19 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice, a ulazak je slobodan.

Goran Šafarek rođen je 1977. u Koprivnici gdje je završio osnovnu školu i opću gimnaziju. Diplomirao je na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Sada radi kao samostalni biolog, publicist, fotograf i snimatelj. Sudjelovao je na brojnim projektima poput projekta UNDP-a na restauraciji močvarnih staništa uz rijeku Dravu, na predloženom projektu UNESCO-vog Biosfernog rezervata Drava-Mura te na biološkoj inventarizaciji uz rijeku Dravu pod vodstvom Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF), RiverWatch.

Radio je na više projekata povezanih s turizmom i održivim razvojem uz rijeku Dravu – izrada biciklističkih staza, poučnih staza, brošura, kasnije na razvoju turizma promatranja ptica. Radi na razvoju ekološkog turizma i turizma promatranja ptica. Radio je na projektu UNDP-a (COAST program) na zaštititi i održivom razvoju muljevito-pjeskovitih staništa Zadarske županije. Pokrenuo je edukativno-promotivni projekt Rijeke Hrvatske www.crorivers.com . Bio je sudionik više znanstvenih ekspedicija.

Jutarnji list stavio ga je na listu na listu “100 ljudi koji su učinili hrvatsku boljom”. … dobitnik je medalje Grada Koprivnice za sveukupni doprinos promicanju vrijednosti prirode u svrhu održivog razvoja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.