Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1221

Tema Krugova - predavanje i predstavljanje knjige Siniše Goluba o nacionalnim parkovima SAD 30. listopada u Gradskoj Knjižnici 'Franjo Marković' (foto R.Matić)
Tema Krugova – predavanje i predstavljanje knjige Siniše Goluba o nacionalnim parkovima SAD 30. listopada u Gradskoj Knjižnici ‘Franjo Marković’ (foto R.Matić)

 

Tema Krugova je Najbolja američka ideja. Slušamo prvih dvadesetak minuta predavanja i predstavljanja knjige Siniše Goluba o američkim nacionalnim parkovima koje je autor održao u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima, a u suradnji s Pinklecfestom.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Anđeo plišanih igračaka Nade Mihaljević, knjiga za mlade je Kumarov san Roberta Mlinarca, na odjelu beletristike Kao da je sve normalno Damira Pilića, a na stručno-znanstvenom odjelu knjiga o ostvarenju suvremene hrvatske države Nevija Šetića. Podsjećamo i da je samo pola sata nakon ove emisije u križevačkoj knjižnici multimedijsko predavanje Gorana Šafareka Rijeke Hrvatske, opet u suradnji s Pinklecfestom. Ulazak je besplatan. Saznat ćemo i što će se još događati vezano uz Mjesec hrvatske knjige koji završava sljedeći tjedan.

U Vijestima Krugova saznajemo da film H-8 koji slavi 60. rođendan, ima problema sa “zdravljem”, kako spasiti knjižare, da je Berners-Lee, koji je izumio World Wide Web 1989. rekao da je internet skrenuo s puta koji su zacrtali njegovi osnivači, da Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira interaktivnu radionicu o programu Europa za građane 2014-2020 u Križevcima, a otkrivamo i program Dana otvorenih vrata HAZU u Križevcima te Skaville Partyja u Klubu kulture u Križevcima sljedeće subote.

Na današnji datum rođeni su Gustav Karl Wilhelm Hermann Karsten, James Naismith, Nasta Rojc (i umrla je na svoj rođendan) i James Jones, otkriven je uzročnik malarije, Abraham Lincoln izabran je za predsjednika SAD, uspostavljena je telegrafska linija između New Yorka i San Francisca, umrli su Niklas Luhmann i Milivoj Slaviček.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronomije i astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo završetak misije Kepler, namjeru Kineza da na nebo “postave” umjetni Mjesec, promjenu imena Hubbleovog zakona i pokretanje radionice Moderna fizika za mlade u Križevcima.

U Zanimljivostima pronalazimo godinu u ne tako dalekoj prošlosti čije je ljeto bilo hladnije od ovih dana u mjesecu studenom, a završavamo mišlju Roberta Musila, rođenog na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Petra Iljiča čajkovskog, Guya Clarka, Eddieja Harrisa, Candy Dulfer i Davea Stewarta, Johna Philipa Souse, Glenna Freya, grupa Sex Pistols i Eagles.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1221 na programu je u utorak 6. studenoga od 17 do 18:30 sati. Reprizu emisije možemo slušati u subotu, 10. studenoga od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Sljedeća nova epizoda Krugova na programu je za dva tjedna, 20. studenoga. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.