Održan prijem i uručene zahvalnice višestrukim darivateljima krvi

Gradonačelnik Mario Rajn upriličio je u četvrtak, 25. listopada povodom Dana darivatelja krvi prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi kako bi im zahvalio na njihovoj humanosti i plemenitosti.

Na početku svečanog programa prijem su svojim nastupom obogatili nagrađivani učenici Glazbene škole „Alberta Štrige“ Križevci Ivan Jambrec, Klaudije Mažar, Ivan Pavljak i Josip Berend pod vodstvom profesora Igora Kudeljnjaka.

Čast mi je da i ove godine imam priliku upriličiti prijem,“ istaknuo je na početku gradonačelnik Mario Rajn te uputio zahvalu darivateljima krvi na njihovom dobrom činu. Posebno je pohvalio i mlade koji se sve više odazivaju akcijama darivanja krvi te zahvalio djelatnicima te volonterima Crvenog križa na uspješnom organiziranju akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Uz čestitke, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci dr. Franjo Husinec osvrnuo se na povijest Crvenog križa i obljetnice koje se obilježavaju u ovoj godini: 140 godina osnutka Crvenog križa u Hrvatskoj, 65 godina dobrovoljnog davanja krvi, 25 godina Crvenog križa na tlu slobodne Hrvatske i 120 godina djelovanja Crvenog križa u Križevcima.
Darivatelji su plemeniti ljudi, daruju dio sebe za spas života i vraćanje zdravlja, a zdravlje je najveće bogatstvo koje čovjek ima,” istaknuo je dr. Franjo Husinec.

Čestitkama i zahvalama uz ovaj dan pridružio se i župan Darko Koren kazavši kako darivatelji daju ono najvrjednije, a ujedno je najavio prijem za dobrovoljne darivatelje krvi koji će se održati u utorak, 30. listopada u 12,00 sati. Iako je Županija već godinama prva u Hrvatskoj po prikupljenim dozama krvi, župan je pozvao građane da se nastave odazivati akcijama dobrovoljnog darivanja krvi i pomognu onima kojima je to potrebno.

Saborski zastupnik Branko Hrg istaknuo je da Hrvatska nikada nije oskudijevala u količinama krvi, čak i u vrijeme rata: „Darivatelji su tihe, neprimjetne, samozatajne osobe zdravog izraza lica kojima organizam dozvoljava da daju krv.

Višestrukim darivateljima gradonačelnik Mario Rajn, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci dr. Franjo Husinec i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đuđica Trbus uručili su zatim zahvalnice darivateljima. Za prvo darivanje zahvalnice su dobili Ana Bogdanović, Luka Nervo, Martin Kozumplik, Katarina Rožić i Stjepan Brlić.

Za 25 davanja zahvalnicu i značku s brojem davanja primile su Vesna Horvat, Renata Kelek i Ankica Ledinski, a 35 davanja ubilježila je Štefica Sekelj, dok su za 40 davanja zahvalnicu i značku primili Vlado Antolić, Ivan Bengez. Ivica Berend, Stjepan Bočkaj, Tomica Crnčić, Milan Gomza, Matija Lovreković, Velimir Matoić, Tomislav Mehun, Nikola Prentašić, Zdravko Pomper, Damir Posavec, Zvezdan Ratković i Željko Dubrava.

Pedeset davanja imali su Tomislav Berend, Danijel Bočkaj, Kristijana Halužan, Davorin Horžić, Milenko Kokot, Ivan Matosović, Branko Nikolić, Stevo Puhača, Zoran Radiček, Neven Selthofer, Damir Špoljar i Aleksa Vučković, koji su primili zahvalnicu i brončani znak priznanja, a po 75 davanja imali su Žarko Darapi, Nenad Gajski, Mladen Levak, Đuro Orejaš, Dubravko Ružić i Adam Zimet, za što im je uručena zahvalnica i srebrni znak priznanja.

Zahvalnicu i zlatni znak priznanja za velikih 100 davanja krvi primili su Milan Horvat i Milorad Štrbac, dok je zahvalnicu za izvanredan uspjeh s plaketom primio Zdenko Mužinić s rekordnih 125 davanja. Obiteljska zahvalnica ove godine otišla u ruke obitelji Masnec, čiji članovi su redoviti darivatelji krvi, a uručena je pročelniku županijskog Upravnog odjela za financije Darku Masnecu. Također, priznanje za deset davanja krvi primio je i križevački gradonačelnik Mario Rajn. Na kraju se u ime darivatelja krvi obratio Đuro Orejaš.

Vezano

Komentari su zatvoreni.