Na OcijeniMe.hr zvjezdicama ocijenite gradske službenike

Želite ocijeniti rad križevačke gradske uprave i s drugima podijeliti vaša iskustva s lokalnim službenicima? Od sada dužnosnike, službenike i namještenike jednica lokalne samouprave možete ocjenjivati putem web stranice OcijeniMe.hr, koju je prije mjesec dana pokrenula dubrovačka Udruga Prospectus. Radi se o javnom web servisu namijenjenom ocjenjivanju i komentiranju rada dužnosnika, državnih i lokalnih službenika i svih onih čiji se rad financira sredstvima poreznih obveznika.

Uz Križevce, trenutno su uvršteni Bjelovar, Dubrovnik, Karlovac, Knin, Koprivnica, Makarska, Osijek, Ploče, Poreč, Požega, Pula, Rijeka, Samobor, Sinj, Slavonski Brod, Varaždin, Velika Gorica, Vrgorac, Vukovar i Zagreb. Pri odabiru željenog grada potrebno je odabrati ciljani upravni odjel i zatim ocijeniti konkretnog službenika ocjenom od jedan do pet zvjezdica. Uz ocjenu, moguće je napisati i recenziju, a moguća je i pretraga po imenu i prezimenu.

Želimo omogućiti građanima da svaki put kada vas službenik ostavi da čekate pred vratima dok on igra pasijans ili obavlja privatne pozive, svaki put kada vas vrati sa šaltera jer morate imati „još jedan papir“ koji vam iako ste bili tri puta prije, nije nitko spomenuo, svaki put kada je netko neljubazan, neprofesionalan, nekorektan prema vama, kada vas tjera da se osjećate kao „mali miš“ iako tu javnu uslugu skupo plaćate novcem koji dajete u proračun, kada sumnjate na mito i korupciju, kad se osjećate poniženi i obespravljeni, žalimo vam omogućiti da na ovoj web stranci izrazite pritužbu i primjedbu i ocijenite rad toga službenika.

Iza ovog bona fide projekta stoji dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević, koja nam je naglasila da imena i prezimena službenika objavljenih na web stranici nisu osobni podaci, već javni na koje se primjenjuje Zakon o pravu na pristup informacijama. Ako neki komentar i ocjena ne budu u skladu s pravilima korištenja, zadržavaju pravo ukloniti ih, u slučaju opravdane prijave.

Udruga Prospectus osnovana je 2016. godine u Dubrovniku s ciljem organiziranja aktivnosti kojima se promiče društvena zajednica te potiče inovativnost i poduzetništvo, pa je u tu svrhu sudjelovala u organizaciji događaja TEDx Dubrovnik i Business cafe Dubrovnik.

Jednako nam je važno da i u svim onim slučajevima kada ste zadovoljni uslugom koja vam je pružena, pohvalite tog službenika kako bi učinili vidljivim one koji unatoč i usprkos sustavu koji je pogrešno postavljen, marljivo rade svoj posao, ali ne mogu napredovati niti dobiti zasluženo mjesto jer se uvijek netko „podobniji“ uspije pogurati. Mi tim i takvim službenicima ne možemo pomoći, ali im barem možemo zahvaliti na taj način i učiniti njihov doprinos vidljivim. U uređenim državama u koje svakodnevno bježe naši sugrađani, čelnici tijela vode računa o zadovoljstvu korisnika, službenici koji ne obavljaju svoje dužnosti, ne zadržavaju se na radnim mjestima. Nažalost naši čelnici tijela vode računa o nekim drugim zadovoljstvima, političkim i osobnim, a ne našim. Zbog toga je potrebna ova web stranica. Dragi korisnici, želim nam svima bolje i pravednije sutra!

Vezano

Komentari su zatvoreni.