Odigrano šesto kolo 1. HRL-sjever: najteža 2 boda za KTC u sezoni

Nakon zahtjevnog gostovanja u Kutini slijedilo je šesto kolo 1. HRL-sjever u kojem je ove subote RK KTC gostovao u Đakovu. Iako se rukometni klub RK Đakovo nalazi na dnu ljestvice a RK KTC na vrhu, ova utakmica je potvrdila da svaki susret treba promatrati u vlastitim okvirima.

Utakmica se od samog početka igrala gol za gol te je vrlo brzo postalo jasno da će biti zahtjevna zbog izuzetne pripremljenost i borbenosti domaćina. Naime, pripremljenost domaćina je bila vidljiva u obrani gdje su „flasterima“ i dubokom obranom usporavali napad RK KTC-a. Polukontre i kontre nisu bile uspješne zbog spore tranzicije pa su obje ekipe igrale napad na postavljenu obranu što nikako nije odgovaralo našim rukometašima. RK Đakovo je većinu prvoga poluvremena bio u vodstvu te je nametao svoj tempo igre koji se sastojao od dugih napada sa šutevima izvana u kojima je izuzetno efikasan bio njihov srednji vanjski Mario Goluža s čak 9 pogodaka u prvih 30 minuta. Prvo poluvrijeme je završilo 16:13 za domaćina. Domaćin je i u drugom poluvremenu inzistirao na svom stilu rukometa, ali je obrana RK KTC-a djelomično uspjela zaustaviti njihovog najboljeg strijelca Golužu što je rezultiralo povratkom RK KTC-a. Prvih 7 minuta drugoga poluvremena RK KTC nije primio pogodak te preuzima vodstvo pa je u 40. minuti rezultat bio 19:22. Vodstvo od 3 razlike nije bilo dugog vijeka jer je, ponovo vođen Golužom, RK Đakovo izjednačio s 23:23. Zadnjih 10 minuta se igralo gol za gol sve do 58. minute kada domaćin zabija dva uzastopna pogotka i odlazi na 28:26. RK KTC izjednačuje u zadnjoj minuti nakon čega slijedi velika obrana našeg golmana Filipa Dominika Hančića. Trener Dragutin Miklečić zove „time“ 10 sekundi prije kraja kako bi smirio svoje redove. U zadnjoj sekundi susreta je pobjednički gol zabio Filip Vučelić te RK KTC pobjeđuje RK Đakovo s rezultatom 29:30.

Požrtvovnost i borbenost RK Đakova zaslužuje svaku pohvalu i nedvojbeno je da ih čeka svijetla budućnost bez obzira na relativno loše ovosezonske rezultate. Najsvjetlija točka Đakovčana je bio Mario Goluža s 13 pogodaka, a također su zablistali Renato Čurić i Domagoj Perlić s po 6 pogodaka.

Kod naših rukometaša su najefikasniji bili Filip Vučelić s 11 i Matija Perajica s 9 pogodaka dok su se od ostalih u strijelce upisali Toni Pehar sa 6 i Robert Marković s 3 pogotka, te Augustin Miklečić s 1 pogotkom.

6. kolo je trebalo biti bolje odrađeno od strane naših dečkiju tako da se očekuje bolja priprema za naredne susrete. To se posebice odnosi na iduće kolo kada u Križevce dolazi rukometni klub RK Bjelovar koji RK KTC-u konkurira za prvo mjesto u 1. HRL-sjever.

 

Pobjednički gol Filipa Vučelića:

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.